A cegues

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
La Laura no havia pres una decisió en tota la seva vida, mai havia decidit què li venia de gust dinar o com li venia de gust vestir, vivia per pura inèrcia. S'aixecava a quarts de vuit (bé, sa mare l'aixecava a quarts de vuit), agafava alguns texans i samarretes de les que tenia penjades i planxades a l'armari (algú se n’encarregava que estiguessin allà) i alguna dessuadora i marxava a l'institut. Allà, hi feia les assignatures corresponents, sortia al pati on parlava amb les seves amigues i tornava a classe. Després, a casa, dinava el que hi havia a la taula, feia una migdiada o mirava Els Simpson i tornava a classe. Al sortir de l’ institut anava a bàsquet, feia deures, parlava amb les amigues per Whats app, sopava i a dormir. I l’endemà exactament igual. La rutina només es modificava els caps de setmana quan anava a l’esplai. La Laura mai havia hagut de decidir absolutament res; pot sonar una mica agosarat, potser si que prenia alguna petita decisió com triar al costat de qui asseure’s a classe o escollir una pel·lícula al cinema, però ven poca cosa, però de cop i volta, i d'un dia per l'altre, es trobava davant d'una decisió transcendental, una qüestió que li plantejava l’optativa d’orientació de segon d’E.S.O.: “Qui era la Laura i què volia fer amb la seva vida?” havia prendre decisions? es convertiria en aquell moment en una adulta? Quin fàstic!
La mare de la Laura se'n va adonar de seguida, aquella Laura era una nova versió de la Laura dolça i dòcil que pensava que la mama ho sabia tot i que el millor del món era passar una tarda juntes jugant a l’Scrabble. Tot va començar quan la Laura feia sisè, havia anat a berenar a casa una amiga i al recollir-la, la Cristina, va preguntar: -Com ha anat? I la Laura va contestar:
-Mama no em rallis! Aquell dia, la Cristina, va notar que era el principi d’una temuda etapa sobre la qual s'havia informat i llegit, però que dos anys més tard seguia convençuda de que res podia preparar-la per la temuda: Adolescència.

Sophie

Comentaris

  • Sinceritat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 23-01-2018 | Valoració: 10

    Un relat sincer, més habitual que no ens pensem. I el final, també. Tard o d'hora s'han de prendre decisions i triar. Esperem que trii bé! Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!