Detall intervenció

El Pla Bolonya és una vergonya

Intervenció de: ixnuir | 17-11-2008


Aquesta setmana és la Setmana de Lluita a la UB (i no sé si també a la resta d'universitats públiques catalanes)

Desconec si això ho llegireu molts universitaris, però crec útil dir-ho en un lloc tan lliure com és el fòrum d'aquesta web perquè l'educació és quelcom que ens afecta a tots, l'educació és el futur i si es posa en funcionament el Pla Bolonya i l'EEES... quin futur ens espera...

Un pla que margina (encara més) les Lletres, que posa la universitat al servei de les empreses, que fa del coneixement una matèria més de comerç, que suprimeix les carreres que no tenen rendibilitat econòmica, que dóna menys grau d'elecció als estudiants al reduir la oferta formativa d'assignatures i al reduir a mínims les matèries optatives, que margina el català com a llengua vehicular a les aules i un llarguissim etcètera.

En el marc d'aquesta setmana, el proper dimecres es farà a la Facultat de Filologia (edifici històric) de la UB una xerrada sobre aquest Pla Bolonya i sobre l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) les 11:30 i el dijous hi ha convocada una vaga total de professors i estudiants i una manifestació que sortirà a les 12 h de Pl. Universitat.

Per altra banda, a les Facultats d'Història, Filosofia i Geografia (edifici del Raval), pel poc que sé, la vaga està convocada durant tota la setmana i hi han programats diversos coloquis.

Tant si sou alumnes com si no, l'educació és un problema colectiu, ens afecta a tots.


Respostes

  • sense ànims de disputa
    Bruixot | 17/11/2008 a les 23:50

    només volia dir que no sempre t'has de creure el que diu la gent (potser interessada, o potser amb ganes de gresca).
    S'han dit moltes mentides sobre que és el pla de Bolonya i el que no. Tu estàs segur que ho saps?

    Ho han posat tot dins un mateix sac (els que critiquen): des d'especulacions, lleis que ha aprovat el Ministerio, normes de la Generalitat i propostes pròpies de cada universitat. I tot això li diuen (els que ho critiquen) pla de Bolonya (per cert, la gent de Bolonya no els agrada gens aquesta denominació, i menys amb aquestes connotacions). I no s'assembla en res al pla real, t'ho dic jo que l'he llegit i rellegit prou cops.

    Una altra cosa molt diferent és la deriva que està prenent la universitat. A mi no m'agrada gens. El que passa és que el que jo voldria probablement no s'assembla en res al que els estudiants que es queixen voldrien: una universitat que formés investigadors de qualitat. I menys avaluació continuada i sobreportecció "als nens". (Ah, sí, i més beques pels estudiants sense recursos i que valen. I més diners de veritat per la investigació. )

    Només un exemple: a les carreres on s'ha aplicat el suposat pla de Bolonya la majoria dels estudiants estan força contents i no voldrien tirar enrere. Pregunta-ho, si no ho creus...

    Bé, imagino que no hi ha res a fer: cada generació s'inventa una excusa per a fer merder mentre el món s'envà a fer punyetes, doncs ningú lluita pel que val la pena :-).

    X

    (que comença a estar fart de sentir a la gent despotricant d'una cosa de la que no en tenen ni p. idea...).


    • RE: sense ànims de disputa
      T. Cargol | 18/11/2008 a les 09:52

      Jo soc un dels que no sap exactament en que consisteix aquest pla. Crec que tampoc afecta al fill que està estudiant i que segueix un pla "antic" convencional.
      Per a mi hi ha una universitat de sempre: especulació per ments privilegiades i un a universitat tipus formació professional que ha d'aportar la ma d'obra d'avui, fortament qualificada.
      Queda clar que hi ha d'haver una universitat "clàssica", en cas contrari seriem més carques que els reis de la edat mitjana i que també s'ha de formar a la gent que ha de treballar en els diferents sectors econòmics i institucionals.
      Tinguem en compte de totes maneres que si bé els esforços de formació són públics -els costos són públics - els receptors de la ma d'obra tenen guanys que són privats - excepte en allò que els impostos els puguin esgarrapar, que sempre és poc, tinguem en compte

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.