Cas tancat (1)

Un relat de: foster

Feia quasi mig any que no pujava a Portfosc. A finals de novembre havia decidit aparcar la meva investigació particular perquè després de mesos de seguir pistes, revisar informes policials, fer preguntes i més preguntes, tornava a ser al cap del carrer, sense cap prova concreta que confirmés les meves suposicions sobre els fets. A més, em calia recuperar-me de l'agressió que havia sofert una nit entre els arbres del bosc més allunyat del poble, "La Pineda Negra", un lloc solitari on hi havia anat responent a una trucada anònima. La broma em costà un braç trencat, una cella oberta que trigaria a cicatritzar, i uns malsons que m'acompanyarien durant molt de temps.

A Barna, durant la rehabilitació, m'havia deprimit profundament, i segur que m'hauria enfonsat si no hagués aparegut en Mario oferint-me un bri d'esperança amb un nou fil del qual tibar. Es tractava d'un contacte que tenia al poble, un amic que havia estat fora i que ara, en tornar, volia fer negocis amb gent de Barcelona. Segons en Mario, en Francisco era un element important a la comarca, un venedor al detall que, no obstant, tenia accés a grans partides gràcies al parentiu amb alguns dels personatges més influents dins el mercat de la droga, especialment i quasi exclusivament, el mercat del cavall.
Per la meva banda, jo encara mantenia relacions esporàdiques amb en Jean Marie, i podia aconseguir la millor coca del país a un preu més que raonable. Amb aquell material estava quasi segura d'aconseguir el passaport per fer negocis amb qui fos, i vaig decidir llençar l'esquer i esperar a veure-les venir.
Sabia perfectament que les drogues, els diners i el poder eren al nucli de tot, i l'oportunitat que se m'oferia semblava immillorable.

En Mario em va presentar formalment en Francisco a finals de maig, i en aquell primer contacte ja em semblà un tipus especial. D'entrada no em va atraure, per la qual cosa els negocis primaren en les nostres mogudes fins que vam tenir una mica més de confiança i jo vaig començar a descubrir-li encants irresistibles. Suposo que els tractes que teníem, que comportaven riscos i situacions compromeses, ens abocaren a una unió solidària davant el perill, que subtilment anà transformant-se en alguna cosa més intensa i més difícil de descriure amb paraules. Al principi només ens vèiem per intercanviar polvo: jo li passava coca i ell em retornava l'equivalent en jaco. No discutíem mai perquè ambdós estàvem orgullosos i segurs de la qualitat de la nostra mercaderia, i les mogudes esdevingueren cada cop més habituals i més fàcils. També més agradables i relaxades. Poc a poc, sense apretar-lo, vaig conseguir que en Francisco em mirés d'una altra manera, més interessat en els meus gestos i comentaris. I, tanmateix, alhora que naixia lentament dins seu el desig de tenir-me, un estrany i incomprensible orgull el n'allunyava. Al cap de pocs mesos, però, la cosa canvià i ens vam deixar estar de punyetes.

Va ser a finals de l'hivern quan la nostra relació inicià un gir espectacular coincidint amb el moment en què ja no vaig poder controlar el meu antic vici i vaig tornar al cavall. No sé què o qui tingué la culpa de la meva recaiguda, però no puc justificar-me perquè la dependència del jaco és massa privada per a carregar-li la responsabilitat a algú altre o fins i tot a algun fet concret, tràgic o depriment. El problema va ser, crec, que el jaco que em passava en Francisco era l'hòstia, una veritable meravella, irresistible. A vegades em semblava reconèixer aquella textura, l'olor peculiar i, fins i tot, el típic regust amarg del moment en què et baixava per la gola i el cervell rebia el primer torpede de plaer. Estava convençuda que anys enrera, en un altre lloc, ja havia tingut cavall d'aquell dins el meu cos, car les reaccions que em produia responien a estímuls coneguts i arxivats que retornaven amb claredat.

Però les connexions que m'havien de permetre una identificació definitiva del seu orígen -i dels canals pels quals arribava a en Francisco allà al poble, a Portfosc-, trigarien encara a funcionar correctament.

Comentaris

  • No sóc en Bruixot, he vingut jo[Ofensiu]
    gypsy | 14-01-2007

    però sóc bruixa, potser et serveix, encara que menys, sóc conscient de les meves limitacions i això, ja saps, és un signe de intel·ligència. (¿?)

    El relat l'he trobat interessant. M'ha agradat més la segona meitat, quan hi han relacions personals suposo que sempre guanya. Potser perquè aleshores hi entra la subjectivitat de cada un per forjar caràcters, perfils atractius. Ja he vist que el relat continua i queda inacabat. La història és molt versemblant i m'ha agradat especialment la descripció de la sensació, quan ella es torna a drogar.

    Ja està, m'ha agradat.
    (Em sap greu no ser l'amic druida i no saber-ne tant com ell)

    és el que hi ha :-(

  • Avui no puc passar..[Ofensiu]
    angie | 13-01-2006

    sense xerrar amb tu, jaja... ets destacat!

    El relat està molt ben escrit, ja saps que sóc fan number one, tot i que de vegades els temes no m'agraden. El ritme imprés és com el contingut, trepidant i descrius amb naturalitat cada sequència, doncs sembla una pel.lícula.

    El tema que tractes em provoca ferida doncs qui no té algun conegut amb el problema?.

    Bé, només em queda felicitar-te i dir-te que sempre fas reflexionar.

    un beset en verset

    angie


  • Molt bé, però...[Ofensiu]
    antonvaitot | 24-08-2005 | Valoració: 7

    M'ha agradat el teu escrit fins al final on has errat o, si més no, m'ho ha semblat a mi. I és que, l'heroïna (jaco) és pren punxada i és la cocaïna (dama blanca) la que produeix aquest regust àcid i el cop al cervell. Tots hauríem de tenir un esperit més intrèpit i abans de llençar-nos a escriure mirar de saber ben bé de que parlem. Miraré de llegir les altres parts!

    Seguiré llegint-te!
    Adrià.

  • fantàstic[Ofensiu]
    tramuntana | 20-08-2005 | Valoració: 10

    M'ha semblat fantàstic. Aquesta historia m'ha tingut enganxada fins al final!! Ostres, es que t'ha quedat clavada. M'encanten les descripcions que fas, són boníssimes. Bueno, quan pugui et comento la segona part!!!! vinga, un petó!!!

    laura^^

  • Quin domini de la llengua![Ofensiu]
    estrangera | 12-08-2005 | Valoració: 10

    Em trec el barret, sí senyor! Fil per randa et llegeixo sense ni respirar gairebé. Talment com si estés veient una pel.lícula. Això! diria que el teu relat és, cinematogràfic, o així m'ho sembla a mi. En fi! felicitats i molt de gust. Endavant!!

Valoració mitja: 9