Yesterday

Un relat de: Sol_ixent

Diuen que això de ser mestre és una vocació, però n'estic convençut que aquest no és el meu cas. Entre d'altres raons, vaig escollir la feina perquè volia veure les coses des d'una perspectiva contrària a la meva faceta d'estudiant. Vaig treure'm sense problemes la carrera, igual que les oposicions per entrar a l'escola pública del poble, la mateixa on havia anat tota la vida.
Jo, que de petit sempre havia estat un busca-raons al qual cap dels professors no podien ni veure, que durant la meva etapa d'adolescent m'amagava rera la portalada de l'edifici de l' escola per fumar els meus primers cigarrets o per descobrir el que eren els petons amb llengua, i que, fins que no vaig començar el B.U.P. vaig tenir un dels pitjors expedients acadèmics del centre.

Els meus alumnes: una colla de joves que no passen dels setze, àvids de malversar qualsevol consell que pugui servir-los en un futur, que tenen més interès en saber com es fan els nens en comptes de calcular hipotenuses i arrels quadrades, de saber qui era Lenin o d'aprendre's els verbs irregulars en anglès de memòria.

No obstant, cada matí m'aixeco amb ganes i il·lusió d'ensenyar-los quelcom d'útil a les seves vides, no estrictament en coneixements, sinó allò que realment pugui formar-los com a persones. I n'estic satisfet d'ésser més que un simple tutor, m'enorgulleix el fet d'haver aconseguit que em tractin com a un amic, un confident.
I, de camí cap a la feina, tot escoltant al cotxe aquell vell CDs de "The Beatles", penso en com d'afortunat en sóc de poder compartir aquests anys amb ells, mentre va sonant aquella cançó que parla de temps passats i que a voltes tant nostàlgic em posa...

Comentaris

  • all my troubles seemed so far away...[Ofensiu]
    Xitus | 22-05-2006

    Hola sol ixent (avui t'amagues rere els núvols no obstant). Ara no sé pas si la situació que expliques és real o no, havent llegit la teva biografia, però m'agrada el que diu. Com a professor sempre dic que ara estic a l'altre cantó del mirall (igual que tu a la foto).
    Tot i que, si t'he de ser sincer, he clicat al relat pel títol: m'agraden molt els Beatles.
    El "yesterday" que evoques...és la teva època d'estudiant entenc...?
    Et seguiré investigant!
    Xitus.

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

142 Relats

444 Comentaris

129530 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)