VIDA D'ESTUDIANT

Un relat de: rober


És època d’exàmens i he d’estudiar: llegir pàgina rere pàgina de llibres i apunts per fer-ne esquemes i fitxes; memoritzar cites d’autors i les seves teories. L’internet l’he d’utilitzar només per buscar informació, em dic, però no massa, que després m’enganxo a fer cerques absurdes. M’autocensuro. I, jugar amb la consola queda prohibit. Res, d’escoltar música. O, distreure’m llegint còmics. I, per descomptat, el mòbil l’aparco dintre del calaix.
Mentrestant, l’habitació a les fosques roman en estat de letargia. I, tan sols el feix de llum de la làmpada dona vida a la taula d’estudi. On esdevinc un ésser a l’ombra, entaforat dins la casa silenciosa i adormida. Són les tres tocades de la matinada. I, els ulls se’m clouen fatigats entre les lletres del llibre, que en corrua, esdevenen borroses i incomprensibles mentre l’escalf del sopor m’envaeix, i un coixí de papers acull el meu esgotat cervell. Que sobtat, es desperta en rebre la sensació de l’aire fresc en el rostre. M’hauré deixat la finestra oberta, penso. Quina xamba! Deixondit, em proposo reprendre l’estudi.
Tanmateix, no puc evitar la temptació de sortir al solitari carrer de matinada mentre enxampo d’una revolada la bici. El fred m’ha espavilat massa, evidencio. I, em llanço rabent pels carrers de la ciutat sense haver de vigilar el trànsit, ni frenar, ni anar amb el casc. Excitat, entro al recinte del parc amb un gir brusc. I, m’enlairo dibuixant folles cabrioles que em fan perdre el control i caure sobre un llot succionador que, famolenc, engoleix la bici mentre em saliveja amb desesper. Però amatent al crit d’auxili que m’alça el braç una arrel viva simula el meu rescat. I em treu del fang, i m’entortolliga dins la seva aspra escorça i m’empresona. Per sort, els dits escàpols encara es belluguen frenètics per cercar la llibertat. Que troben en el frec rugós de les lletres dels fulls d’estudi que, ara sí, em desperten.

Comentaris

  • Estudiar, o pasar exàmens?[Ofensiu]
    aleshores | 20-10-2021

    Sí que porta records aquests relat. Aquell neguit i aquella són de matinada!

  • Molt bo![Ofensiu]
    Montseblanc | 27-01-2021

    Ei, quin relat més bo! M'ha encantat. Tota la descripció del procés d'estudi, el cansament, m'hi he trobat, fa venir son de veritat. I després l'aventura, l'escalada d'accions, cada vegada més increïbles, que m'han llevat l'alè en quatre línies, fins l'alleujament del despertar. Enhorabona!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Foto de perfil de rober

rober

28 Relats

87 Comentaris

11202 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Nascuda a Barcelona i actualment resident al Vallès oriental.
Gràcies pels vostres comentaris.
Per qui vulgui contactar en privat.
merigalo@gmail.com