ENTREMIG DE CIGARRETES

Un relat de: rober

L’esgarrifosa escena esdevingué portada als diaris nacionals de més tirada i, amb el temps, passar a engruixir la crònica negra dels crims sense resoldre de la ciutat.
―Estem desbordats.
Així de contundents varen ser les primeres declaracions dels investigadors de l’època mentre un eixam de periodistes brunzia al seu voltant.
La filtració d’informació en els diaris havia desencadenat una allau de trucades per part de la ciutadania. Que astorada, intuïa comportaments sospitosos en la vida dels seus congèneres.
―Si us plau, demanem calma a la població. Treballem per comprovar les dades que ens han facilitat. Agraïm la seva col·laboració i paciència. I, esperem que es resolgui el cas, ben aviat.
Ho veia pelut l’inspector mentre pipava la cigarreta que enterbolia de fum la imatge de la fotografia. Tres cossos asseguts al voltant d’una taula rodona; lligats a les cadires; sense signes de resistència. Per què us ho vau deixar fer? Els interpel·la. Els informes no entreveuen cap connexió entre ells; ni, antecedents que els relacionin amb una vida fosca. I, per acabar-ho d’adobar, es diu, gaudien d’una vida familiar tranquil·la, sense ofecs pels calés.
L’assassí posà fi a les seves vides d’un tret al cap. No es podia negar, pensa, ha estat pulcre. Tant per la forma de matar com per la netedat de l’escenari. Recorda haver ensumat el desinfectant del terra, només entrar. I, la lluïssor dels mobles amb absents taques de sang.
Estava desconcertat. Tants miraments per descuidar-se l’arma sobre la taula?! Sembla que se’n foti, es diu. O, tal vegada, és un element més d’una escenografia estudiada?
Esclafà amb impotència la cigarreta entremig de les burilles del cendrer. Obcecat amb els detalls de l’escena era incapaç de copsar l’art de la imatge. Creada per les mans d’un expert que juga amb les ombres per donar llum a la seva obra.
Qui ha fet aquesta fotografia? És el que hauria de preguntar-se l’inspector que embruta d’empremtes de nicotina la millor prova per resoldre el cas.

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de rober

rober

28 Relats

87 Comentaris

11270 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Nascuda a Barcelona i actualment resident al Vallès oriental.
Gràcies pels vostres comentaris.
Per qui vulgui contactar en privat.
merigalo@gmail.com