LA TENDRESA D'UNA ESCOPETA

Un relat de: rober


La lluna s’ha entelat i ha esvaït la llum del camí que la boira escurça i amara de quietud. Només trenca el silenci, l’esbufec de petjades de quatre nois que fugen. El pagès els ha enxampat i, ara, lleugers se’n van cap al poble a la cerca de refugi darrere d’alguna de les seves façanes.
És la nit de Cap d’Any i la tradició mana que els joves de la contrada s’emportin d’esquitllentes les carretes dels masos per després abandonar-les a la plaça de la vila.
Una trapelleria ancestral que al pagès li fa mala sang. El record dels esguards sorneguers dels vilatans quan el dia d’any nou ha d’anar a recuperar el seu carro al bell mig del poble, no se li esborra. Mai més!, va prometre’s rancuniós, la darrera vegada. L’any vinent, sentencià, qui se’n fotrà seré jo...
Els aguaita en un racó arrecerat del fred sota la vella manta esfilagarsada que l’ha acompanyat massa jornades de camí. Quadres de llana descolorits que guarden en l’escalfor l’olor del bosc i memòries de joventut. Encongit, enyora l’escalfor de la seva dona que dorm tota sola a la cambra i s’abraça encara més fort a l’arma carregada mentre reposa la caparrassa a la punta del canó. Tant menjar i vi per sopar, és el seu darrer pensament abans d’endormiscar-se.
Però al cap d’una estona, el gemec de la porta el revifa i el primer que veu en obrir els ulls és un gat negre de mirada daurada. Un signe de malastruc impossible d’esquivar per qui hi creu. Cago en dena!, s’exclama en sentir el clic del gallet i adonar-se que la seva mà ensonyada ha lliscat canó avall.
Un tret esquerda el silenci de la nit.
—Hòstia!, ens ha vist. Hem de marxar —esverat, diu un dels nois mentre el llum d’una cambra del mas s’encén—.
La dona alarmada per l’espetec treu el cap per la finestra. Tem pel seu espòs i cerca enmig de la tenebror la seva silueta que reposa abraçada a la tendresa d’una escopeta sota la manta, una improvisada mortalla.

Comentaris

  • Bon vespre, rober[Ofensiu]

    Veiem que el company Antonio Mora t'ha proposat que enviïs el relat a la pàgina de Guimerà del Nadal de Conte, per publicar-te el relat.
    Bé, tingues en compte que aquest relat està en concurs i que les bases demanen que sigui inèdit. En el cas que quedés finalista, si estigués publicat en un altre lloc que no sigui a Relats en Català hauríem de valorar la seva desqualificació i no podries accedir a la final, tot i que potser podríem mantenir-ne la publicació en el recull.
    Demanarem al company Mora que no suggereixi publicar cap més relat del concurs.
    Si no quedés qualificat per la final, pots fer com millor et sembli, però no serà el cas, em sembla.

    Dimecres sabràs si pots enviar-lo, o millor no fer-ho.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

  • Narrativitat lírica[Ofensiu]
    Elisa Martínez i Alcaina | 20-11-2022 | Valoració: 10

    El teu microrelat és, al meu parer, un dels millors que he llegit en aquest certamen. Fas màgia amb les paraules, empres un lèxic ben ric, la teua és una narrativa lírica, o, si més no, poètica. Enhorabona i sort!

  • Publicat[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 11-11-2022 | Valoració: 10

    https://www.guimera.info/wordpress/contesnadal/la-tendresa-duna-escopeta/

    Recorda que estem oberts fins passats els Reis

    tribuna@guimera.info

    Gràcies.

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 11-11-2022 | Valoració: 10

    Com cada any els de guimera.info obrim UN NADAL DE CONTE

    El teu relat ens sembla molt interessant.

    Envia-ho a tribuna@guimera.info

    Gràcies

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rober

rober

28 Relats

87 Comentaris

11392 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Nascuda a Barcelona i actualment resident al Vallès oriental.
Gràcies pels vostres comentaris.
Per qui vulgui contactar en privat.
merigalo@gmail.com