Una nit d'estiu

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
La sala de recepció estava impregnada amb la cançó d’un cantant modern que no em sonava de res, es va acabar i va començar a sentir-se la veu de Julio Iglesias dient “confieso que a veces soy cuerdo y a veces loco...”. Feia molts anys que no escoltava aquella cançó, i no vaig poder evitar que els meus llavis dibuixaren un somriure al temps que recordava els anys d’infantesa, quan viatjava amb el meu avi matern en el seu Peugeot 206 per les carreteres de l’albufera d’Anna.

Els estius secs de la Canal de Navarrés, ruixats per les seues abundants i glacials aigües, sempre mantindran un lloc privilegiat a les prestatgeries de la meua memòria. Un record d’aquells temps que se m’ha gravat amb foc a la ment va tindre una refrescant nit d’agost. Jo devia tindre al voltant de tres anys. El meu avi va agafar dues barres de pa, una per a ell i una altra per a mi, i vam començar a esmicolar-les per i a repartir-les als gossos. Cuca era una gossa de raça indefinida que els pares de ma mare havien salvat del carrer feia unes setmanes, quan jo veia la versió cinematogràfica de Disney, protagonitzada per animals antropomòrfics, de Robin Hood. I Robin era un pastor alemany que portava en la família des d’abans que jo nasquera.
Vaig fer un cop de peu a un tros de pa per acostar-lo als dos animals. Jo encara no sabia que mentre un gos menja no hi ha que tocar el seu menjar. Robin, com posseït per l’ànima d’un berserker , es va abalançar sobre mí, els seus ullals van esquinçar la tela de una de les meus sabatilles sabatilles i van esgarrar la fina pell del meu peu dret. Prompte, els meus avis em van agafar, em van pujar al cotxe i em van portar al metge. No vaig tornar a veure a Robin mai més.

Havien sacrificat al pastor alemany. En aquell moment no vaig saber per què havia de morir el pobre animal, sempre s’havia comportat, però al mateix temps estava aprenent una valuosa lliçó: tots hem de saber quin és el nostre lloc.

Alexandre

Comentaris

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!