Una avioneta fa piruetes de nit

Un relat de: Bonhomia
UNA AVIONETA FA PIRUETES DE NIT
Aquest vespre no és un vespre qualsevol. He decidit obrar com correspon a la normativa básica assegurant tres o quatre punts essencials.
El cel és negre i hi ha alguna llum taronja que puc observar per la finestra de l’hospital.
Lax’n’busto deien que mai és negre el cel del nord i que ahir va ésser un somriure avui el porto escrit a dintre. Jo, del Pol Nord, geográfica o astronòmicament parlant, sé poca cosa. Allò dels sis mesos de nit i sis mesos de dia és molt típic, és clar, no és exactament així. Imagino canvis de colors fosforescents i purs en l’aire, taronja, vermell, verd, groc; i gel amb mil tons de blanc diferents.
Mai he sabut entendre una cançó de Frank Zappa que diu don’t eat the yellow snow, em sembla que parla d’un esquimal. Jo entenc, per diversió, que la mare esquimal li diu al fill esquimal que no es mengi la neu groga perquè s’hi ha pixat el gos, i que a mi em fa falta un iglú per a comprendre-ho millor.
M’agradaria anar algún dia a Alaska, aquella reserva dels Estats Units. I a Grenlàndia, que no sé si ja s’ha independitzat de Dinamarca. També a Islàndia, que no sé si ja forma part de la Unió Europea. A Finlàndia també, i veure Helsinki, Estocolm i Oslo. A Amsterdam, a Glasgow, a Irlanda, a Gal.les, a Londres, a París, a Marsella, a Casablanca, a les Illes Feroe, a Oporto, a Lisboa, a Cadis, a Sevilla, a Madrid, a Granada, a Osca i fent escala a Barcelona, de tornada a Sabadell, la meva ciutat. Ja m’agradaria poder viatjar.

-de fa anys, data desconeguda-
Sergi Elias

Comentaris

  • Molt coriós[Ofensiu]
    Joana Morant | 15-08-2016

    No sé per què, però aquest text té un no sé què que m'ha agradat.
    A mi també m'agradaria poder viatjar (més).

  • Hola Sergi![Ofensiu]
    Nonna_Carme | 07-08-2016

    Feia temps que no et comentava . Et llegia, sí, però m'era difícil comentar-te perquè trobava els teus relats difícils de comprendre per les meves neurones ja molt velletes.
    Aquest relat d'avui és, com diu l'Aurora , molt refrescant , ágil i molt ben escrit.
    Mai t'oblido, benvolgut Sergi.
    Una abraçada.

  • Bon relat[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 06-08-2016 | Valoració: 10

    Molt bonic

  • Desig de veure món.[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 06-08-2016 | Valoració: 10

    Sergi, el teu desig de viatjar, especialment pels països del nord, ens aporta una sensació fresqueta en un moment en el que ens estem fregint per les terres de Lleida. I t'ho agraïm moltíssim.
    És cert que fer camí, veure nous països, és un plaer que tothom desitja, especialment els més joves que tenen energia i il·lusió per a fer-ho. Has arribat a complir els teus somnis? Ja ens contaràs...

    Bon estiu!

  • Viatjar des de Sabadell[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 04-08-2016 | Valoració: 10

    Com Juli Verne, que diuen que mai es va moure de França, en Sergi Elies ens incita a viatjar, encomanant-nos els seus desitjos. Viatjar i aprendre del que es veu, és tot un; o si més no ho hauria de ser. Una forta abraçada!

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

514617 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.