Un big bang premeditat

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
UN BIG BANG PREMEDITAT


Treballo a un despatx des de fa molts anys on diàriament rebo un munt de persones empolainades i estufades que venen a reunir-se per trobar amb què i com aturar la ferotgia que colpeja l’Univers. Volen evitar que productes contaminants i materials indestructibles continuïn sacsejant-lo i destruint-lo.

La prepotència i la indiferència amb què em miren, com si no fos ningú i sense valorar el meu comès; rebre persones, atendre el telèfon, preparar cafè... em crispa, i, les protestes que fan sobre com m’hi ha quedat; si massa o poc dolç, si massa o poc calent... em treuen de polleguera —no negaré que de vegades m’esforço perquè quedi malament— em pregunto si en sabrien fer-ho millor.

M’indigna veure que plataformes, associacions i institucions, no siguin capaços de posar fi a aquesta barbàrie. Em transmet pena escoltar-los discutir i escridassar en defensar cadascú el projecte que aporta, tanmateix, m’afligeix encara més comprovar que els seleccionats el problema no han pogut extingir radicalment. Sento frustració —serà perquè no hi puc intervenir—. 

El temps passa i continuen sense la resposta eficient. Passo estones mirant el cel per la claraboia del sostre, la ment vola fins a paratges on clisso el planeta exempt d’atacs, alhora, però, sento afligiment en escoltar-los parlotejar alterats, irritats i amb veu pujada de to, i en intuir que encara no han trobat la remeiaria adient —potser és perquè prevalen interessos—.

Continuo mirant el cel i pensant... Ha arribat l’hora de plegar, però la reunió d’avui encara no ha conclòs, tot i això, plego. 

Em sento consternada i enfurismada, amb tot, una contentació i convicció m’embolcalla, auguro que avui n’hi haurà una reacció amatent i la solució esperada i idònia.


Un Big Bang estrepitós i culminant fa esclatar el cupulí! Una allau de materials i productes degradants i nocius, ha irromput la reunió! Tothom emmudeix —segur que ara sí que reflexionen sobre què fer per sobreviure— espero. 

Pseudònim:
Ailec

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!