Ulleres noves

Un relat de: AnNna

Doncs sí, per fi he anat a buscar les ulleres. Les taronges i verdes passaran a formar part de la meva gran col·lecció d'ulleres velles, tortes i ronyoses que tinc al calaix de la tauleta de nit. L'altre dia em vaig posar a buscar-ne i en guardo unes quantes: les primeres, metàl·liques; les blaves, les verdes, les primeres de pasta mig liloses, les blaves i transparents de pasta i les taronges i verdes. I quan em torni a canviar la graduació de l'ull, les que porto posades ara, que només tenen unes hores, passaran a ser unes més.
Tres dies per escollir-les. De pasta, estava clar. Les blaves o les vermelles i transparents... Blaves o vermelles i transparents... Al final, em vaig quedar les que són transparents de davant i que tenen la barnilla vermella i ampla. Em queden bé, malgrat l'estranyesa del primer dia em faci pensar que estic pitjor que mai. La primera impressió, mareig. Raresa, diferència. Com cada vegada que es trenca una rutina, els primers dies es fa xocant, fins que t'hi acostumes.
Allò que te les ajusten i et mires a tots els miralls de l'òptica. De cara, d'aquest perfil, ara de l'altre. No t'agrada. Però per dins penses que... bé... és el que hi ha, i ja t'agradaràs.
Et vas mirant a tots els mirallets que trobes pel carrer. Retrovisors, botigues i vidres varis. I et va sortint aquella mitja rialla estúpida... Puges carrer Major amunt a veure si trobes algú conegut. Desitjant trobar-lo. I quan el tens davant, te'l quedes mirant als ulls amb aquella cara d'imbècil, que no sap què fa. Però és que el qui tens davant encara en fa més, de cara d'imbècil. Ell sí que no sap de què va el tema fins que es fixa en que la montura de les ulleres que t'omple la cara no és la mateixa d'abans-d'ahir, o fins que li ho dius tu, cansat de que no se n'hagi adonat per ell mateix. I parleu una estona, i te'n vas cap a casa.
Mentres tornes a casa vas notant que les coses s'han fet petites, que el carrer és més estret, o que et mareges més i més a cada passa que fas... Intentes llegir cada cartellet escrit que veus, per comprovar l'eficàcia d'aquests vidres nous de trinca. I t'adones que sí, que t'hi veus; o que no, que és massa lluny i has de provar amb unes lletres de més aprop.
I camines carrer avall, pensant què et dirà la gent demà quan et vegi a l'institut amb aquest canvi tan fashion, amb aquest nou look.

Comentaris

  • Només escric aquest comentari...[Ofensiu]
    llLlibertatll | 22-12-2006

    perquè estic d'acord amb el comentari que parla de les errades, a vegades, comentar les faltes ortogràfiques que se't passen de llarg, o que per tu són errades, però que el poema està expressat no en varietat estàndard, sinó en el teu propi dialecte, fa mal, i més si no s'expressa amb delicadesa i educadament. Crec que, podries ser una mica més amable i ficar-te en els punts de vista del propi lector, ja que allò que per tu és incorrecte, potser per l'autor te un valor.

  • sucdetaronja | 11-12-2006

    amb quina passió vius un canvi d'ulleres...

  • AnNna[Ofensiu]
    Kristen Clàudia | 11-11-2006 | Valoració: 9

    Sols escric aquest comentari perquè vegis que jo tb pens...i també se utilitzar el corrector de word, però de vegades, alguna paraula passa de llarg no creus?...això és el que volia expresar al fòrum i tu ja m'has dit que jo no pensava...doncs mira a n'aquest relat teu hi ha alguna errada, poquissimes, però un parell, (i a jo m'és igual, perquè el relat segueix igual de bò i fresc, amb i sense errades, i sempre és podrà corregir!)...però m'ha emprenyat un poc aquest comentari teu, com si jo no pensés...així que... aquí et deixo el meu comentari, que segurament si té errades, però...bé...és fresc, real i ben meu...
    No t'enfadaràs oi? És que amb això que ara et dic donc l'exemple del que volia explicar al fòrum, de que de vegades hi pot haver errades que et passin per sobre, però és important veure el Relat en si, i que et corregeixin sempre d'una manera educada i educativa, no? hehehehe. Bessines.

  • Ariel[Ofensiu]
    Ariel | 30-10-2006

    m'encanta la cançó de sentimens de Whiskyn's!! Per fi algú que li agrada! xD.

    Ariel.

  • holaaaa i felicitats!!![Ofensiu]
    Martasolmoix | 25-10-2006 | Valoració: 9

    Felicitats annna!!!! navegant pels relats en català, he trobat els teus escrits!!!!! estant mol be!!!

    a la teva biografia he vist que vas néixer un 24 d'octubre del 89... sé que va ser ahir els 18... pk ho akabo de veure... xo ke hi farem!!!!


    moltes felicitats!! x cert a la teva biografia he vist que tens fotolog... m'hi he arribat xo ja no em deixava escriure commentaris... t'he agreggat al fotolog!! el meu es:

    www.fotolog.com/martetasolmoix

    i com diu el meu nom es marta!!!!


    jo aviat fare 17 anyets a10!

  • Identificada[Ofensiu]
    Ledesma Luna | 22-09-2006

    Si hi ha algún caprici que no puguí saciar mai es el del les ulleres, m'enamoro de totes les dels aparadors, y quan haig de canviar-me la muntura m'invaeix la sensació d'il.lusió continua , la mateixa de quan ets petit i saps que avui et podrás comprar un paquet de cromos de H.P.... ;P, lo de mirar-se a tots els miralls m'ha fet somriure fins i tot vas fent poses mentres camines, quan ho penso.. quina vergoña... lo auténtic de vritat es que em diran al insti? :S un cop per por a no agradar a la gent em vaig comprar unes exactament = a les que portava per a que no poguessin notar-ho, per sort amb aquelles ulleres t'en regalaven unes de recanvi, eren molt més sencilles i d'un color completament diferent, el cas es que s'em va ocórrer posarmeles un día i "triunfé como la coca cola" ara tinc les bones en un calaix i de les de promoció... no m'en separo!
    Ptns.

  • Un relat[Ofensiu]
    Simon | 21-09-2006

    ben escrit i original dins una llarga trajectoria.

    Encantat de llegir-te.
    A reveure, SB

  • ja t'entenc...[Ofensiu]
    fleur | 09-09-2006

    el millor de tot es esperar la reacció e la cara del conegut en qüestió....
    =)

  • Està bastant bé, no dic que no...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 07-09-2006 | Valoració: 10

    M'ha agradat!!!

    Et poso un 10, sobretot per l'originalitat!!!

    Vagi bé, ens veiem.

  • Hola!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 24-08-2006

    M'ha fet gràcia, això de les ulleres... És exactament el que vaig sentir quan em vaig comprar les ulleres per primer cop -bé, de fet, tan sols me n'he comprat un cop, perquè només les utilitzo de prop- i... he de confessar que encara em fa una mica de cosa que encara em vegin amb ulleres....

    M'ha agradat sobretot una frase: "La primera impressió, mareig. Raresa, diferència. Com cada vegada que es trenca una rutina, els primers dies es fa xocant, fins que t'hi acostumes".

    Apali, que vagi bé, i, si encara no has vist el meu flog... Mira'l, que hi ha una cosa que t'agradarà!

    Petonets!

    Sol_ixent

Valoració mitja: 9.25