TOT PER DESPIT

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Avui el rector ha vingut a visitar. Som l'any del senyor 1615 i tothom es pensa és el meu pare. Però no ho és, la meva mare que en pau descansi, abans de morir em va dir qui era el meu progenitor.
.- Almodis el teu pare era un home vingut de la Provença, jo el vaig acollir a la meva barraca enmig del bosc, estava ferit i el vaig guarir, el vaig estimar molt. Ell em deia que era la" mulher" de la seva vida, així i tot,  un dia va marxar. Em va deixar embarassada de tu, i sola. El vaig enyorar molt, així i tot, vaig pensar que amb una criatura per néixer millor anar al poble i buscar treball. Així va ser com vaig entrar a treballar a casa del rector del poble, la seva majordoma era molt velleta i no podia amb tot. Un cop una mica més gran el mossèn ens va donar una petita caseta a vora del riu i així vàrem viure, jo amb la feina a la rectoria i guarint amb plantes i fen de partera a les dones de la vall. El clergue va ser bo amb mi i em va ensenyar a llegir i a escriure com ho vaig fer amb tu. 
Aquell mateix vespre va lliurar l'ànima a Déu, però abans de fer-ho em va donar un llibre. Era molt vell, no em va dir d'on l'havia trobat, a la coberta hi havia dos dracs enllaçats per les seves ales.
-Almodis aquí hi ha receptes antigues i també de meves per guarir, no el donis mai a ningú ni el deixis veure doncs potser et podrien acusar de bruixeria, son temps que volta el Tarragó per aquí i això només porta desgracia al poble.
Després de la mort de la mare vaig continuar amb el seu treball i en el llibre hi descobria el coneixement que els meus pocs anys, encara no tenia. Sabia de plantes i ungüents tanmateix no tenia la saviesa de mà marona.
Avui el mossèn ha dit, fugi d'aquí que com que no vaig voler casar-me amb el vell Vallgorguina,té 72 anys, però és el ric del poble. I ara  em vol acusar de bruixeria, per despit.
M'ha donat una bossa amb plata i avui aprofitant la nit fugiré, no vull penjar de la forca, només tinc 20 anys.

Comentaris

  • Publicat[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 31-10-2022 | Valoració: 10

    https://www.guimera.info/wordpress/contesnadal/tot-per-despit/?fbclid=IwAR3akVqtzynKBB2V9aYbI12S_Tbmmg6_Q9RTAVldQzOGInBGrOAFINMvxG8

  • bon relat[Ofensiu]
    Atlantis | 06-02-2022

    M'agraden els relats que son trets de temps antics perquè denoten coneixement i imaginació. Jo en soc incapaç. L'he gaudit molt. Endavant!!

    Gràcies per les teves paraules als meus relats.

  • Comentari del comentari[Ofensiu]
    Prou bé | 05-02-2022

    Els comentaris ens esperonen a seguir i a fer-ho millor! Tens raó. A més a més crec que és una demostració d'interès i respecte cap al autor comentat.
    Arran el teu comentari al meu somiador ... He mirat d'adaptar-me molt als costums dels microrelats, encara que no sé si me n'he sortit prou! Soc aprenent!
    Amb total cordialitat

  • Vallgorguina i Tarragó.[Ofensiu]
    SrGarcia | 03-02-2022

    Doncs encara sort que ara les indultaran, o això he sentit dir. Bones hores...
    Un relat històric senzill i bonic; aquest Tarragó sí que devia ser una peça, la de buscador de bruixes devia ser una feina miserable.
    És una llàstima tot això; aquestes dones haurien pogut ser unes bones farmacèutiques o metgesses; que tot fos provocat pel ressentiment del vell ric, encara fa que la història sigui més lamentable. Almenys el capellà sí que era un bon home, malgrat el que diguessin les males llengües.

  • Hola, Montserrat: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-02-2022

    Sí, sí, me l'has llegit, l'últim poema meu. Gràcies. M'havia passat per alt.
    Fins a l'altra.

  • Bruixeries. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-02-2022 | Valoració: 10


    Un relat molt entretingut. Em sembla un relat molt bé aconseguit, que té escenes esfereïdores. Plantejat des d'un punt històric. Penjar-se amb vint anys, dona que pensar. Això no és molt apropiat, millor és fugir.
    M'ha agradat llegir-te de nou.
    Enhorabona i una abraçada, amiga Montserrat.
    No sé si m'has llegit l'últim poema meu. Gràcies i fins a l'altra.

  • Despit[Ofensiu]
    Prou bé | 02-02-2022

    Va ser motiu de moltes denúncies. Un relat que recrea una època i uns fets, que no per coneguts, són menys esfereïdors!
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323618 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.