TA-TA-TA-TA-TA-TA-TA-TA!!! (i SHS 181 al 186)

Un relat de: Joan Colom
BON NADA-DA-DA-DA-TA-TA-TA-TA-TA-TA-TA-TA-DA-DA-DA-DAL!!!
Em vaig despertar, de tan excitat com estava. No pas angoixat per un malson sinó exultant de satisfacció: a cada ràfega queien abatuts molts i molts Pares Noel, pastorets caganers, tions caganers i Reis d'Orient; i parlant de caganers i de reis, també hi havia trencadissa de televisors malastrucs que retransmetien el discurs nadalenc del Borbó. Això sí: l'ase, el bou, les ovelles, els rens i els camells havien resultat indemnes. Quina llàstima, que el despertador calendari encara no mostrés l'anhelat set de gener!Exclusiu per als aficionats als Sudokus Hexagonals Simètrics:

— Les opinions i suggeriments que creguis que poden interessar a tots els jugadors, envia'ls com a Comentaris al present Relat.

— Les demandes d'arxius i les consultes relatives a la resolució de SHS concrets, envia-les a l'adreça joancolom47@gmail.com.

— Si vols anar al primer relat de la sèrie amb enllaços als SHS, per assabentar-te de les regles del joc o del procediment de resolució aconsellat, fes clic aquí.

— Si vols l'arxiu PDF amb la Plantilla Hexagonal (full pautat per a 6 SHS), fes clic aquí.

— Si vols l'arxiu PDF amb els SHS 181 al 186 (enunciats i solucions), fes clic aquí.

Comentaris

 • Resposta a Montseblanc:[Ofensiu]
  Joan Colom | 02-01-2020

  Dona, jo no sóc tan resolutiu com ta mare: sí que moltes vegades m'he imaginat metrallant coses i persones que em cauen malament, que em repugnen o que puc arribar a pensar que no es mereixen seguir vivint, però mai no m'he atrevit a verbalitzar aquestes fantasies. A més, en el relat només em carrego personatges mítics, símbols i objectes. I a sobre, en el súmmum de la prudència, l'acció s'esdevé en un somni. Però també és veritat que amb tanta prudència no arribaríem mai enlloc...

 • Ràfegues alliberadores[Ofensiu]
  Montseblanc | 30-12-2019

  Ma mare fa anys que demana una metralleta i poder entrar al congrés dels diputats amb ella. Jo podria dir que fa broma, però sé que li agradaria fer-ho. També, quan els noticiaris informen d’assassinats d’extrema cruesa, ma mare diu que una ràfega de metralleta sobre l’assassí i ja està. Així que el teu bon relat, curt i dens a la vegada, podríem dir que deu ser compartit per molta gent que està fins als dallonses de tot el consumisme, i repressió, d’aquests dies. I sí, tot arriba, i tot passa, fins que el temps s’atura.
  Bon 2020! (que, de moment, encara hi som!)

 • Respostes:[Ofensiu]
  Joan Colom | 30-12-2019

  No sé si serà o no casualitat que l'habitual ironia de SrGarcia s'ha manifestat aquest cop en el dia dels sants innocents, aprofitant la mala llet que traspua el meu relat per picar l'ullet a l'incansable Antonio Mora.
  Al seu torn, l'Antonio recull el guant i, amb tota exquisidesa, obvia parlar de "mala llet" substituint-la per "nivell". Però no en té prou a demostrar que en matèria d'ironia no el guanya ni SrGarcia, sinó que em desmunta el plany final cridant-me a refexionar sobre l'inexorable pas del temps, que afecta per igual a bons i a mals moments. Dit d'una altra manera, no té massa sentit anhelar, perquè tot arribarà... i passarà.

 • És un punt de vista força peculiar[Ofensiu]
  Antonio Mora Vergés | 29-12-2019 | Valoració: 10

  Personalment, em va semblar interessant, no li vaig deixar la petició per a publicar-lo perquè el lectors de relats nadalencs, en la seva majoria, encara no tenen el nivell del Joan Colom
  Bon any 2020. El dia 7, arribarà i com la resta dels dies acabarà passant.
  Antonio Mora Vergés

 • Conte de nadal[Ofensiu]
  SrGarcia | 28-12-2019

  Un conte de nadal ben destructiu.
  Potser el benvolgut Antonio Mora el voldrà per al seu recull de relats nadalencs.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: