Somni complert

Un relat de: Llorenç Garcia
Mireia albirava una paleta de colors dels quals mai no n’havia sospitat l’existència. La bellesa natural del paisatge traspuava una intensitat sensorial força més vívida que quan l’havia entrellucat per la finestra d’un avió. Cada clapa de terreny confegia una peça més de la seua biografia que pinzellava el record. Encara li trasbalsava l’or del pati on bregava en mil i una batusses en els anys escolars. L’institut amb la verdor dels pins on es camuflava darrere per fumar d’amagat jugant a ser major. Tot seguit, s’erigia el blavor de la cúpula de l’església on emeté un “sí, vull” exhibint una passió de color vermell...i que es difuminà en la grisor del cementiri on no trigà a jaure el seu Andreu, el qui ara mateix descansava en un silenci tronador que assecava el cor.
Subjugada pel paisatge, per un moment Mireia basculà en el dilema intern de deixar-se caure a terra per fondre’s en la gama cromàtica del paisatge o deixar que el globus se l’emportara allà on l’atmosfera decidira. Rere esvalotats moments de vacil•lació, el neguit es dissolgué amb la mateixa habilitat que les boirines de vapor entre les quals començava a navegar: “Deixaré que la vida s’esvanisca entre els núvols on resideixen tots els somnis incomplerts”.

Comentaris

  • Èpic[Ofensiu]
    SrGarcia | 09-06-2017

    M’agrada la temàtica èpica i mítica. Molt ben trobat aquest paral•lelisme.

  • Entre núvols[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-03-2017 | Valoració: 10

    Veus, allà dalt hi ha una altra realitat. Potser la dels somnis, potser la dels desitjos. Però el que si que hi ha és una altra realitat, una altra percepció de les coses. Si no hagués pujat al globus, potser la Mireia no pensaria el que deu estar pensant ara. Una forta abraçada, Llorenç!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108386 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog