Set anys de condemna

Un relat de: MARIFE GRAU SOLANA

Ho vam deixar amb la dona després de quasi vint anys de relació i una discussió monumental que cap dels dos vam saber solucionar. Imagino que ja teníem molt de temps de desgast i poques forces per continuar plegats.

El dia que vaig tornar al nostre pis, per recollir les darreres coses va començar la pitjor època de la meva vida. Em vaig voler emportar un vell mirall que havia sigut de l'àvia i al ficar-lo a l'ascensor es va trencar. Es curiós que quan me'l va regalar no em va fer gaire il·lusió, en canvi a la meva dona li va encantar. Potser per això vaig voler emportar-me'l, no pas perquè el necessités ni m'agradés. Només com a record de l'àvia i per fotre a la meva parella amb una cosa que ella desitjava.

El vam tenir durant quasi vint anys al rebedor de casa i no recordo haver-me mirat en ell ni un sol cop, encara que fos per comprovar abans de sortir si tot estava en ordre i al seu lloc. En canvi ara, i durant tots aquests set interminables i horribles anys no he pogut treure-me'l del cap ni un sol instant. Em quedaria curt si digués que he tingut mala sort.

Durant aquests set anys he perdut a persones molt importants en la meva vida; he tingut un accident de cotxe que em va tenir a l'hospital durant força mesos; he sigut incapaç de reconciliar-me amb la meva dona ni tampoc trobar una altra persona amb la que compartir la vida; molts dels que creia eren els meus amics han desaparegut del meu entorn com per art de màgia; i la meva pobre gateta Lluna es va escapar de casa un dia i mai més la vaig tornar a trobar.

Demà mateix farà set anys que vaig deixar el pis i a la meva parella, set anys que es va trencar el maleit mirall i set anys que va començar la meva desgràcia. Per fi quedaré alliberat d'aquesta injusta i llarga condemna?

Comentaris

  • Prou bé | 13-02-2023

    Número amb múltiples significats i significants!
    Bon relat quant a rancor, superstició i por. També esperança que amb el número set (anys) acabi la mala sort. No sé, crec que la porta amb ell...
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Remordiment[Ofensiu]
    Marina i punt | 12-02-2023

    Si no hagués anat a fotre a la dona enduent-se un mirall que l'importava ben poc, no hauria tingut aquest dubte durant set anys.
    Bon relat, ben explicat.

    Salutacions

  • Fotre[Ofensiu]
    Helena Sauras Matheu | 05-02-2023 | Valoració: 10

    Bon dia, Marife Grau Solana:

    Quanta desgràcia descrius al relat degut al trencament d'un mirall.
    Ho té merescut per fotre a la seva exdona. De vegades, es prenen decisions per un rampell i després el malefici dura set anys.
    El personatge principal m'ha fet pena. Bon relat, que acaba amb una pregunta per a què el lector tregui les seves conclusions.

    Una abraçada,

    Helena

  • Condemna eterna?[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 04-02-2023

    Caram, això sí que és ser supersticiós i tenir poca fe.Potser li aniría bé fer teràpia al pobre home.

    Bon relat Marife.
    Sort.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats