TRETZE

Un relat de: MARIFE GRAU SOLANA

Vaig néixer un 13 de maig de 1913. Aquest número ha marcat des de sempre la meva vida. Quan tenia tretze anys, vaig caure i em vaig fer una ferida que em van cosir amb tretze punts. A la mateixa edat vaig conèixer el Joan que va ser el meu primer amor i fins avui l’únic. Jo vaig voler casar-me un tretze de febrer, i vam anar a viure al carrer tretze d’abril, endevineu a quin número? Vam ser molt feliços en aquell pis encara que poc temps després esclatés la guerra. Allà van néixer els nostres quatre fills, el primer va morir un dia tretze, però els altres tres van créixer forts i sans. Sabeu quants nets i besnets tinc a dia d’avui? Si pensàveu que tretze, ho heu endevinat!

Al final ja no sabia si jo buscava el número o ell em trobava a mi. El primer cotxe que vam tenir, a la matrícula incloïa el tretze, com tots els que vam venir després, i mai vam patir cap accident. A la última feina on vaig tenir la sort de treballar, em vaig poder jubilar després de tretze anys i tretze die i gràcies a això avui dia encara puc gaudir d’una bona pensió.

A la vida m’han operat justament tretze vegades i de totes en vaig sortir. El meu home pobret no va poder dir el mateix, va patir una llarga malaltia fins que va morir a l’hospital, un diumenge exactament a les 13 hores a una habitació número 1313. No em podré oblidar mai d’aquests petits detalls que m’ha portat la vida.

Demà, 13 de maig de 2013, compliré cent anys, i es clar, com el número tretze sempre m'ha acompanyat per bé i per malament en els moments més importants de la meva vida, no sé si tenir por del que m'espera demà o bé estar contenta perquè em retrobaré de nou amb tots aquells que abans o després han anat marxant.

Comentaris

  • Per molts anys![Ofensiu]

    Una vida marcada per el número tretze, amb moments de joia i altres de malaurança. Molt ben trenat aquest relats, tant!, que el fa tot ell de bon llegir...Ah!, i no t'amoinis pas pel dia que faràs els 100 anys... Perquè segons la biblia el número 13 simbolitza la justícia divina i si has estat justa i bona... Les nenes bones pujem al cel... Per molts anys! Nil.

  • Tretze[Ofensiu]
    Prou bé | 14-05-2023

    Bon relat basat en el número tretze i el transcurs d'una vida ben llarga! Crec que pots esperar tretze anys més per retrobar-te amb tothom!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats