El lladre d'històries

Un relat de: MARIFE GRAU SOLANA

Sóc escriptor des de fa anys i puc dir que tinc la sort de poder viure-hi. Si hi ha una cosa que s’esgota en aquesta professió, a més de la sort, és la inspiració. Cada dia que passa em costa més crear nous personatges i trames, però el més important es que segueixi tenint interès per als lectors, que cada vegada son menys i més exigents.
Quan vaig ser conscient de les meves limitacions, em vaig veure obligat a fer servir una nova tècnica creativa. Ja no recordo quan va ser la primera vegada que ho vaig fer o que era conscient que ho feia.

Al principi em limitava simplement a observar tot i a tots al meu voltant, mentre esperava assegut en el bar amb els amics o en un restaurant fins que portaven el meu plat; en la consulta del metge; en estacions de tren o autobusos; en el vagó de metro o passejant el meu gos Ulisses pel parc.

A partir de l’observació de situacions i personatges, jo creava les meves històries. Però ha arribat un moment que no resulta suficient. He anat un pas enllà, al escoltar indiscretament les converses alienes que mantenen els meus personatges observats. A vegades també presto atenció a les “mig converses” de les trucades que reben mentre esperen a la cua del supermercat, en la del banc o les que mantenen els clients i les dependentes en els diferents comerços als que vaig pel barri.

A la meva ment li atreu aquesta infinitat de mitges històries inacabades, aquells detalls sense concretar, els personatges desconeguts a l’altre banda. La meva imaginació s’encarrega de la resta, d’omplir els forats buits, de crear nous personatges, d’aclarir les absències per completar totes aquestes històries i que tot encaixi.

Ser tant mundans i corrents els fa atractius per a mi, sempre puc afegir un toc excèntric per a que agradi als meus lectors. Els meus veïns podrien reconèixer-se en els meus relats, però per això algun d’ells tindria de llegir els meus llibres. Haurà arribat el moment de canviar de veïnat a la recerca de nous personatges i arguments?

Comentaris

  • Creativitat i a la caça d'històries[Ofensiu]
    Helena Sauras Matheu | 03-05-2024 | Valoració: 10

    Bon dia, Marife Grau Solana:

    Un relat interessant per tot el que contes. La vida dels escriptors i escriptores sempre em crida l'atenció. Com s'ho fan per a tenir tanta imaginació, per escriure diàlegs tant versemblants? Molts parteixen de la pura observació, com bé dius.
    Ara bé, les idees arriben a un punt que s'acaben o es col·lapsen... Potser és el moment de respirar, agafar aire o potser canviar de veïnat.

    Un relat ben resolt, rep una forta abraçada que et continui inspirant i sobretot continua escrivint,

    Helena

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats