Amulets

Un relat de: MARIFE GRAU SOLANA

No em considero una persona supersticiosa però si una veritable romàntica. El vaig conèixer d'una manera força divertida i accidental, en una excursió pel bosc amb unes amigues. Aquell mateix dia vaig trobar un trèvol de quatre fulles que vaig portar-me a casa i emmarcar-lo. Crec que la meva sort va canviar des de llavors, vaig començar a sortir amb ell, vam marxar a viure junts i vam tenir una llarga i feliç relació.

Una nit vam tenir una forta discussió, que va acabar amb ell marxant tot emprenyat de casa i donant un bon cop de porta. El quadret amb el nostre trèvol màgic va caure a terra, trencant-se el vidre que el protegia. Disgustada vaig anar a buscar l'escombra per recollir aquella trencadissa i quan vaig tornar el trèvol ja no hi era. La meva gateta Lluna se l'havia cruspit.

A partir d'aquell dia la meva sort va anar a pitjor. Apart de deixar-ho amb la meva parella, poc temps després vaig perdre la feina. Vaig tenir que vendre el nostre pis tan bufó a la ciutat i marxar a viure de nou al poble amb els pares.

Llavors vaig començar a sospitar que aquell maleit trèvol tenia la culpa de tots els meus mals. Em sentia desprotegida. Era possible que tots aquests anys ens hagués estat cuidant? Des del moment que ens vam conèixer ens va acompanyar i regalar molts moments feliços a la nostra vida en comú. Però aquella mala temporada es va allargar moltíssim per a mi.

Ara lo pitjor ja ha passat. Aquí al poble he aconseguit una nova feina. Treballo en una pastisseria i he trobat per fi la meva vocació. Estic aprenent aquest dolç i creatiu ofici, a l'hora que he recuperat els vells amics i he fet també de nous. La meva vida ha donat un gir absolut i inesperat. Hi ha moments que no puc evitar pensar-hi. Qui es el responsable? Serà el destí? Haver tornat als orígens i prendre una bona decisió? O potser aquella vella ferradura que presideix la porta d'entrada de casa dels meus pares i que ens ha protegit sempre des de que vaig néixer i sense jo adonar-me'n fins ara?

Comentaris

  • Supersticions [Ofensiu]
    Prou bé | 08-01-2023

    I sort que no n'ets de supersticiosa!
    Bon relat on el que passa s'atribueix als amulets i és evident que la protagonista construeix la seva vida malgrat ells.
    Bon relat
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Responsabilitats[Ofensiu]
    Marina i punt | 07-01-2023

    Voler carregar la bona o mala sort a alguna cosa/objecte concret, és espolsar-se una mica de responsabilitat, oi? Molt ben explicat en aquest relat.

    Salutacions

  • Bonaestrugança![Ofensiu]

    Poques vegades, però les hi ha!, em trobo amb una història, vera o no,
    amb la qual m'hi puc emmirallar i alhora tenir el plaer de llegir un relat molt ben escrit. A través d'ell te n'adones que la bonaestrugança és molt relativa, tot dependrà des del punt en què t'ho mires. El paper que fa la gata a la trama és genial!. Bon any 2023! Meuuu!!!!!

  • Un trèbol de quatre fulles. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-01-2023 | Valoració: 10

    Una història molt bona, que la sentida molt profunda en el meu cor. Els amulets en realitat són coses de cadascú.
    Molt ben redactada i que fa pensar en la sort dels amulets. Cadascú pot pensar d'una manera diferent.
    Enhorabona, Marife. I que tingues sort.

    Cordialment. .
    PERLA DE VELLUT

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats