SEMPRE PUNTUALS

Un relat de: Carme_
Cada dia, des de fa anys, hi ha programades diverses representacions. El nostre renom fa que molta gent vingui a veure'ns. Som a Praga, destí turístic on es poden admirar diferents expressions d'art. Qui no ha sentit a parlar del teatre negre o dels espectacles de titelles d'aquesta ciutat?

Pel que fa a mi, estic una mica encasellat en el mateix paper, és cert. Represento a sant Simó, portant una serra com a patró dels llenyataires. Més d'un cop he intentat canviar-la, ni que fos per una estona, pel llibre de sant Judes Tadeu que surt davant meu o pel que porta sant Bartomeu que va just darrere, sense èxit. No es poden imaginar com m'avorreixo quan no estem de cara al públic. Ja he comptat les dents de la serra una infinitud de vegades. Fins i tot els hi he posat nom a cada una!

Bé, els deixo que em toca sortir aviat. M'he de preparar, que ha començat a sonar una nova hora. Si vénen a veure'm, disculpin que no miri a les seves càmeres quan em facin fotos, tinc vertigen. Tots els apòstols hem demanat un trasllat a la planta baixa o el primer pis però diuen que modificar l'estructura de l'edifici no és cosa fàcil. És el que té formar part d'un rellotge astronòmic del segle XV.

Comentaris

  • Jo m'ho crec[Ofensiu]
    Montseblanc | 02-04-2019

    M’ha fet gràcia el teu relat perquè de vegades, en observar aquest rellotge del que parles, o d’altres de semblants, no he pogut evitar imaginar que les figuretes són vives, que tenen la feina de desfilar a les hores marcades i que quan són a dins la caixa parlen entre elles. Com un conte infantil.
    M’ha agradat molt. I el protagonista no es pot queixar perquè l’èxit de públic està assegurat.

  • Molt bé[Ofensiu]
    Josep Maria Basté Framis | 31-03-2019 | Valoració: 10

    Molt bona descripció, i molt ben trobada!. El que es va pensar per crear un diàleg en moviment (molt suggereent, certament), no és pot explicar només com una estàtua.
    Gràcies
    Jpsep Maria

  • Relotge[Ofensiu]
    SrGarcia | 26-03-2019

    Molt bona pensada donar vida als personatges d'un relotge astronomic.
    Al mercat de Tarragona també n'hi ha un, però no és del segle quinze, és de fa uns mesos.

  • Viatges[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 21-03-2019 | Valoració: 10

    Doncs mira si sóc ignorant, pobra de mi, que he hagut de consultar a la Wiqipèdia per a saber de l'existència d'aquest rellotge. Perquè en començar a llegir el relat em pensava que qui parlava en primera persona eres tu, un actor de teatre. Però al final me n'he adonat que són les figures del rellotge les que apareixen humanitzades. I es ací on rau la gràcia del teu magnífic relat! ,el qual jo hagués classificat endemés de viatges, humor. Bona nit, Nil.

l´Autor

Carme_

64 Relats

215 Comentaris

39123 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
M.Carme Marí

Twitter: @carme_tuit / @PetitesHstories

Blog Petites Històries: http://petiteshistories.wordpress.com

Canal YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCEgOFs-D51izvxeP29Ccq0g