Sempre amb vosaltres

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
SEMPRE AMB VOSALTRES


Informe sobre el subjecte CH-12

23 de novembre de 2357

El primer cop que el vam activar, per via veu, el nen tenia deu anys i estava jugant amb un gos. Li vam ordenar a través de l’implant IC-4321 que es desempallegués d’ell. Tots els presents van coincidir que havia estat mala sort que en l’instant d’apartar-lo de damunt seu passés un camió, i acabés sota les rodes. En un primer moment a CH-12 li vam estimular les neurones de la culpabilitat per angoixar-lo al màxim, per tot seguit, assossegar-lo, accionant les de la justificació i crear-li dependència. I des d’aleshores sempre ha fet el que li hem dit. Com tots vosaltres. Uns quants anys després el vam persuadir que totes aquelles noies que se li atansaven no feien per a ell. Li vam parlar, dia i nit fins que a poc a poc, d’un mode o altre, totes van desaparèixer del seu entorn. També a través de la veu femenina del seu implant el vam advertir que la seva mare era un escull, i què havia de fer. Ho va executar sense qüestionar-s’ho. Fa poc el nostre experiment −van descobrir el cos de la mare enterrat en el jardí amb el de set dones més−, ha arribat a la seva fi, amb gran èxit. Quan vam parlar amb ell per última vegada abans del reciclatge final, sabeu què ens va dir?
−Gràcies pels vostres consells i per «parlar-me» tots aquests anys. Heu estat els únics amics que he tingut en tota la meva vida.
Sorpresos? Heu pensat mai per què els humans trieu una opció en comptes d’una altra? Alguns encara creieu que és la consciència qui us fa prendre les decisions. Innocents! Som nosaltres. Em dic B. W. i treballo en el CCMH (Centre de Control de la Ment Humana). Qui som? Fa segles que vivim i estem entre vosaltres. Vam arribar del planeta PKR-22, i mitjançant l'ONQ (opto-genètica neuronal quàntica) i l’implant IC-4321 que porteu instaurat en el cervell des del naixement, controlem tots els vostres estats mentals. Estem sempre en la vostra ment. I vosaltres, humans il·lusos, encara en dieu esquizofrènia.


Pseudònim: Horatio

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!