Sabates bessones?

Un relat de: Magda Garcia
-“Sou bessones idèntiques?”, li preguntà la periodista.

-“Bé. En realitat idèntiques-idèntiques, no som”, li respongueren a l’uníson la parella de sabates entrevistades en aquella roda de premsa tan multitudinària que congregava tot tipus de periodistes i corresponsals de segona ma, vinguts de diferents abocadors, expectants de conèixer els calçats vedets de la nova col•lecció de tardor/hivern confeccionada amb materials reciclats per l’empresa sabatera més artística i original del país.

-“Semblem idèntiques a persones no massa fisonomistes”, continuà responent. I afegí la següent explicació:

Perquè si se’ns mira parant atenció i apropant-se molt a nosaltres hom s’adona que en realitat som diferents. La meva germana té la sola amb més predominança de pneumàtic i jo, en canvi, hi tinc més espurnes de plàstic acolorit, amb puntets taronja i verd pistatxo en el taló, provinent de bosses de mà reciclades.

El que sí és cert és que totes dues vàrem sortir de la fàbrica de sabates en el mateix part. Dins la mateixa caixa. I quan el nostre dissenyador principal ens veié tan ben col•locades dins l’embolcall de cartró, se sentí fascinat. S’emocionà veient-nos néixer. Quedà estorat i se li ompliren els ulls de llàgrimes. Se sentí meravellat. Tant per l’una com per l’altra. No parava de fer-nos fotografies.

Per això no hem pujat com germanes engelosides. Ens estimem molt.
I és que a la nostra fàbrica, vaja, per què no dir-ho, a la nostra família, dins la nostra col•lecció, ens estimen igual a totes dues. I és que, no és per presumir, però els joves que ens han dissenyat, els nostres pares, tenen un gust espatarrant.
Dit això, pel que fa als nostres orígens, per molt bessones que siguem, i encara que ningú s’atreveixi a confessar-nos-ho, creiem provenir de línies de reciclatge diferents. Ja sabeu que totes les famílies amaguen secrets. Moltes vegades ho parlem amb ma germana.

La sabata Esquerra, per la manera com va emmotllant-se al peu, creiem que és més fruit d’una bossa nòrdica i d’un envàs de cautxú de disseny italià. És més flexible, presumida i tolerant. I la Dreta, en canvi, per com se sent d’excitada quan se li apropen botes de cordons amb sola de pneumàtic, creiem que és més aviat descendent d’un llinatge de rodes de patinet o de bicicleta i, certament, reconeixem que és més rígida i intransigent que sa germana bessona.

Cadascuna de nosaltres tenim el nostre propi ADN. Per molt que els nostres dissenyadors ens facin aparèixer en el catàleg de la temporada que presentem avui aquí davant de tots vosaltres, com a bessones idèntiques, cadascuna de nosaltres manté i reivindica la seva pròpia personalitat.

Som joves i rebels. I ens sentim orgulloses de ser-ho. I segur que els nostres creadors ho respecten, veritat? Aprofitem per saludar-los perquè es troben aquí a primera fila.

Per això tenim tant d’èxit i generem expectació, com podeu veure en aquesta roda de premsa. Cada vegada més els consumidors fortament exigents i compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic ens prefereixen i ens trien feliços i contents de contribuir a reciclar i a reutilitzar més i més materials. Tenim molt més pedigrí, més recorregut, més kilòmetres a les nostres motxilles, i som, sens cap mena de dubte, molt més interessants des d’un punt de vista mediambiental.

I, per sobre de tot, les nostres arrels familiars, diverses, ens fan més sofisticades, més exòtiques, i més fàcils de portar en diferents ambients, sobretot si són entorns interculturals. Quedem bé a tot arreu i combinem amb qualsevol peça de roba o accessori. I és que som de tot portar!

Gràcies per la vostra atenció i per haver participat en aquesta roda de premsa.

Comentaris

  • Bessones[Ofensiu]
    Prou bé | 28-09-2021

    Ah! I a més la defensa de la individualitat . Defensa respectuosa de les diferències tan sols explicades però també reivindicades. Hi torno...genial!

  • Bessones[Ofensiu]
    Prou bé | 28-09-2021

    Ah! I a més la defensa de la individualitat . Defense respectuosa de les diferències tan sols explicades però també reivindicades. Hi torno...genial!

  • Reciclatge[Ofensiu]
    Prou bé | 28-09-2021 | Valoració: 10

    Un relat genial per la seva originalitat i per com està escrit! Canvi climàtic, reciclatge i orgull de ser útils a més de boniques...m'ho he passat molt bé llegint-lo i m'ha fet pensar! Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

148 Relats

496 Comentaris

40155 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.