Revenja

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Revenja


La senyora Filomena ja fa mesos que conviu amb el discret però insistent assetjament dels sequaços de l’Horaci, (quasi) propietari d’una finca del carrer d’Estruc. Sis plantes amb dos pisos per cadascuna, i una mansarda, al setè. És allí dalt on té lloc un cafè entre els dos actors d’aquesta contesa, el darrer bastió a ser conquerit. La vella inquilina fa un xarrup a la tassa amb els llavis arrugats, preservant un posat tranquil, com aquell qui sent que té la situació controlada des del primer moment.


I bé, entenc que ja ha pres una decisió en ferm… —.  L’Horaci allarga el document on tan sols una firma el separa d’esdevenir l’amo absolut. Filomena segueix mirant-lo fixament.

Digui’m… Als seus homes també els indica de quina bèstia han de ser els excrements amb què em deixen empastifada la porta?

De debò que lamento l’incident amb els brètols que li han fet això. Sembla que hi ha veïns que no tanquen ve la porta del carrer a la nit. Ja veu que aquest barri cada dia és més insegur —. Filomena resta impassible i en silenci, uns instants.

Està clar que la porta quedarà moltes més nits oberta. I sap per què? Perquè demà mateix aquesta finca s’haurà buidat del tot. Avui és dimarts tretze, i li asseguro que la sort no estarà de la seva part… Sé qui és i què fa, Horaci Montagut i Roca. Ara és aquí, i no pas perquè jo tingui intenció de firmar aquests paperets, sinó perquè m’ha tocat el voraviu durant massa temps —. Filomena escampa un feix de fotografies compromeses i desenes de documents que extreu d’una caixa, sobre la tauleta del cafè —.  Digui’m, què podria fer la policia amb una velleta que repapieja? Potser la seva dona m’escoltaria més atentament quan veiés els vídeos de les activitats extraescolars del seu estimat maridet —. L’Horaci se la mira descol·locat, amb un posat cada vegada més pàl·lid —.  El tinc ben collat, sí… Però sempre hi ha una sortida per a tot. — Filomena li allarga un altre document. — Firmi aquí, li compro tot l’edifici. 


— Pseudònim:
Joanic Girona

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!