Relliscada extravagant

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
RELLISCADA EXTRAVAGANT

Soc extravagant, perquè faig coses extravagant. Per a mostra un botó. Aquell matí d’estiu havia decidit enfilar cap a una apartada cala a pescar. Tant aviat com vaig tenir els estris preparats i estava a punt de llençar l’esquer, em vaig adonar que sobre la sorra de la platja hi havia una parella fotent un clau. Recuperat de l’ensurt, vaig escarrassar-me a esbrinar la identitat d’aquells catxondos. Volia saber qui eren els valents que s’aventuraven a cardar a plena llum del dia. Amb discreció vaig acostar-me caminant sobre la plataforma rocallosa. Llavors vaig fer un cop d’ull que em va omplir de neguit. La persona de sota, entaforada per un paio follant amb rítmica cadència, era la meva dona. Els cabells bruns, els llavis molsuts i els braços que estrenyien el seu amant, eren els mateixos que tantes vegades m’havien embolcallat a mi per prodigar-me carantoines. En un rampell de ràbia, vaig tirar el sedal amb la sort que l’ham es va enclavar al cul del semental. En sentir la pell esquinçada, aquell fogós bandarra va proferir un esgarip de dolor. De seguida va aturar la rebolcada per examinar de reüll l’autor de la barrabassada alhora que es palpava el pompis amb dits ensangonats. 

-Sereu cabrons! –vaig xisclar empipat sorgint de sobte com el caçador que enxampa una presa in fraganti. 

Tan bon punt la jove em va descobrir, va amollar enfurismada:

-La mare que et va parir, Joan! Es pot saber què coi fas?

Vaig engolir un glop de saliva al notar una esgarrifança que em recorria l’espinada. La meva reacció havia estat un disbarat. Pecats de joventut. La gelosia m’havia jugat una mala passada. Tenia un nus a l’estómac i les cames em feien figa, malgrat això vaig panteixar alleujat perquè aquella no era la meva Sònia sinó la Tània, la germana bessona i fadrina de la meva dona amb el seu xicot. Quina relliscada! Vaig fer un esforç per demanar disculpes. Tot i així aquell tràngol em marcaria per sempre més al propagar-se com la pólvora.


Pseudònim
David d'Ilercavònia

Comentaris

  • La Tània i la Sònia. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 01-03-2022 | Valoració: 10

    Bona patinada vas tindre amb la Tània i no era la teua Sònia. Un relat molt entretingut i que ho diu tot fil per randa. Així que era la bessona!
    Molt bon relat. Sort.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

294225 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!