Reflexió cosmopràctica

Un relat de: Bonhomia

Deixo anar els meus sentits. Que volin lluny. No vull notar res. Ha arribat a mi una pau que recorre, punt per punt, el traçat d´aquesta evasió personal. Soc lluny del mar, lluny de la terra, lluny del cel. El silenci de l´aire m´ha vingut a veure. La meva estimada soledat m´acompanya i m´alimenta per sobre de l´amor terrenal. No és res diví, simplement és. Qui cregui que aquesta aventura és senyal de covardia va ben errat. Crec en mi. No crec en els valors que m´han donat els éssers d´aquest món. Ara sóc a casa meva. És petita però no té parets ni fi. Els valors humans no els vull per a res. Sóc absent d´aquest món. L´indret on ara sóc tan sols el conec jo. Deixo la falsedat enrere.
No em fa falta creure en res ni ambicions. Sóc simplement una fulla morta però alegre. Les distàncies entre la vida i la mort no existeixen. Això no vol dir que jo sigui a dos móns a la vegada, sino que aquests no hi són i per això em sento lliure. Parlo amb la meva llibertat. No importa el fet de ser viu perque aquí no hi ha vida que palpar.
Les ombres de l´infern ballen sense parar mentre la llum les espera al paradís absurd on l´alegria és de mentida, la joia és de mentida, les claus del bé són de mentida, ...pobres ombres de l´infern.
Guaiteu ara com arriba un ocell desconegut. Ell us explicarà que les paraules gran i petit no volen dir res, ja que amb aquest llenguatge nostre no podem desxifrar cap veritat. L´ocell sempre ens veu, però no pas nosaltres a ell. No té forma ni color. No habita cap medi. No deixa rastre.
El fet d´avançar o retrocedir és indiferent. Tota la física i la química compleixen amb el seu deure, però aquest no l´hem descobert. Que malament ens relacionem amb la resta de l´univers! Com podem buscar una comunicació entre les nostres veus i desitjos si no coneixem l´univers? La vida és simplement un estat. No té la importància que li donem, caminem equivocats. Viure pot ser una facultat màgica, però totalment disfressada.

Comentaris

  • Un apunt contra aquest relat meu, doncs no té cap sentit i és pretenciós i odiós, m'arrepenteixo d'haver-lo escrit[Ofensiu]
    Bonhomia | 28-03-2010

    Aquest relat és destructiu i negatiu, per a la meva vergonya me n'he adonat al llegir-lo. Això em fa pensar, perque ja ho he vist i perque en recordo exemples paralels, i potser els meus relats són una plaga destructiva i negativa.

    Crec que és impossible deixar anar els sentits d'aquesta manera, i també crec que els sentits es mantenen en aquest món físic que ens ha creat, com a petit anàlisi científic.
    Jo mai he sentit la pau, em vaig fer l'interessant.
    La meva pretenció de llunyania demostra el meu egoïsme fastigós.
    Però déu meu, la meva soledat per sobre de l'amor terrenal? Quan l'amor és el que necessito i em poso per sobre de tothom, llançant la igualtat a les escombraries? Això és no tocar de peus a terra d'una manera descomunal.
    I dic que crec en mi i que deixo la falsedat enrere. Una autèntica mostra de covardia i pura ignorància.
    Després la meva falta de respecte per la vida.
    A continuació, pretenc superar Plató quan la meva filosofia és contradictòria, gens sàvia i a sobre intento fer entendre coses sense fonament i sense raó.
    Ara pretenc que conec un ocell que ningú coneix, de manera que brota la meva manca de solidaritat.
    L'últim paràgraf, doncs ja em va dir la meva psiquiatra que no podia llegir esoterisme, és completament absurd i crec que pot provocar cert desconcert.
    Total, parlar per parlar... i a sobre com si jo sabés coses que no sap ningú, quin desasttre tan vergonyós per a mi.

    filladelvent encerta de plè, l'única frase que pot tenir coherència del relat és "la vida és un estat". I exacte, el meu tema més recurrent és l'antisocial. Així només em faig mal a mi i als que m'envolten, hauria de reflexionar sobre tota la meva manera de pensar, no m'agrada gens.
    Bé, malgrat tot, llamp! s'ho prèn amb calma i fins i tot potser s'hi va divertir. Transforma la meva incoherència en un joc, i amb raó: aquest relat pot ser un joc per divertir-se criticant, no per prendre-se'l seriosament, com jo vaig pretendre.

    Bé, lectors i relataires, perdó! Aquest relat és definitivament un atreviment digne de vergonya, mostra d'una superioritat que patina pel seu propi engany i s'esclafa/m'esclafo contra el terra.

    Salut i realisme, amics/gues!


    Sergi



  • Més aviat em prenc aquest escrit com...[Ofensiu]
    llamp! | 04-08-2009


    ... un "brainstorming". Saps què significa?

    És, de fet, una tempesta o pluja d'idees. Vas deixant anar frases una darrere l'altre, que poden ser reflexions o meres afirmacions que et passen pel cap, sense donar-li massa importància a l'ordre o a l'esquema. El teu relat podria ser ben bé una prosa poètica llarga.

    Un consell: refés el teu escrit i dona-li estructura i cohesió. Li manca cohesió.

    Desaprovo a la filladelvent quan et va comentar que el teu segon poema no era gaire bo. Ja t'he comentat el meu punt de vista.

    M'ho passo bomba criticant, ja ho veus...

    Salut!

  • 1 de 3[Ofensiu]
    filladelvent | 19-02-2006

    La vida és simplement un estat.

    Interessant punt de vista. Aquesta reflexió comença millor del que acaba al meu parer, i tornes a introduir aquell idealisme teu contra la societat. És el teu tema recurrent.

    He llegit els teus primers escrits i no m'han agradat, sobretot el segon (poesia que no se'n surt gaire bé amb la rima), i el primer relat està ple de problemes pel que fa als accents...


    Seguiré llrgint-te perquè vull.

    -Filladelvent-

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515527 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.