Recomanació

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
RECOMANACIÓ


Diguem que soc el típic autor afectat per la recalcitrant crisi que consumeix la societat actual. El meu cervell divaga buscant els arguments que d’antuvi l’abarrotaven, aquella espurna de creativitat que abans l'aclaparava. Quedar-se en blanc és el pitjor malson d’un escriptor capficat en ordir històries. Quan se’m despertarà la imaginació? Potser avui, potser demà. Ves a saber! El pas del temps frega l’ensopiment. I quan menys t’ho esperes, patapam! Les idees brollen a dojo. Val a dir que estic de la quarantena fins als pebrots! Aquest confinament m’ha obert els ulls sobre certs aspectes. Resulta sarcàstic haver deduït que Sant Jordi té un altre enemic. Ja no és el drac ferotge, sinó un de més petitó i refotut, que no treu foc pels queixals, però porta corona i es diu Covid-19... A qui coi vull enganyar? La faceta culta d’escriptor novell enfervorit per la literatura és el tripijoc que faig servir per engalipar tothom. Al capdavall no soc un lletraferit de mena, sinó un assassí fred i cruel. Igual que el maleït coronavirus, m’encarrego d’eliminar gent. I us puc assegurar que a la feina em comporto amb el rigor i l’eficàcia d’un professional. Aquests tràngols m’estan afectant d’allò més, em treuen de polleguera com s’afirma vulgarment. Apa, no em toqueu la gaita posant pegues a aquest relat o rebutjant-lo. Val més que espavileu en elogiar-lo, perquè de fer cas omís a aquesta recomanació, de la implícita advertència, perdria l’oremus. I aleshores no dubtaré en enviar-vos a l’altre barri o a criar malves, com acostumen a dir els del gremi criminal que ens dediquem a tan macabre ofici.



Pseudònim: David d’Ilercavònia

Comentaris

  • Una veritable pena[Ofensiu]
    Fidel Català | 14-02-2021

    Un relat tan ben escrit i que el mateix relat traspuï aquell aire que l'autor ho diu seriosament, no que acabi carregant-se al jurat si no el trien. Vull dir que té tot l'aire que es creu allò que escriu, que el narrador està directament vinculat al protagonista més enllà de la ficció.

    Espero que no et triïn, ets un pedant.
    Ho sento, però algú t'ho havia de dir. Carallot.

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!