Rebeca de Hollywood

Un relat de: Magda Garcia
Quan arribava al poble amb aquell cotxe descapotable vermell, que semblava una marieta, tota la canalla ens quedàvem bocabadats. Baixava les escales amb aquell cos escultural i fumava amb aquella mena de portacigarrets anacarat amb uns gestos tan teatrals que ni quan ens parlava seriosament podíem deixar de somriure-li. Era grotesc i encisador. Tot ell era espectacle. Vestia uns modelets que no sabrien on anar-los a comprar si volguéssim imitar-lo. Bé. Imitar-la. Perquè es veu que des de fa uns anys ara és una dona. Diu que sempre se n’hi ha sentit de fet. I es fa dir Rebeca. Nosaltres l’havíem conegut com en Quim. De petit era en Quimet de Cal Mossegada. El renom li venia de son avi que li va clavar una queixalada descomunal a un company de classe. I des d’aleshores ençà, se’ls coneix així. Be. Ara ja no. Perquè la Rebeca es veu que viu a Hollywood i el seu nom artístic no té cognom ni renom. És només Rebeca. A seques. Però per nosaltres, que som de poble i molt tradicionals, sempre serà en Quimet.

Comentaris

  • En Quimet[Ofensiu]
    Prou bé | 14-03-2022

    O la Rebeca, tant se val!
    Un relat que fa somriure i reviure escenes i situacions que formen part del gruix dels records!
    Bon relat!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

487 Comentaris

38638 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.