Qui ho havia de dir...

Un relat de: eumolp
M’agrada molt posar el cursor a l’esquerra del paràgraf i prémer la tecla “Supr” i veure com xucla les lletres i el full queda blanc.
També m’agrada seleccionar unes quantes paraules i copiar-les (botó esquerre premut i marcar amb negre i botó dret “Copy” i botó dret “Paste”). També m’agrada seleccionar unes quantes paraules i copiar-les També m’agrada seleccionar unes quantes paraules i copiar-les També m’agrada seleccionar unes quantes paraules i copiar-les
I copiar tot un paràgraf.
També m’agrada seleccionar unes quantes paraules i copiar-les (botó esquerre premut i marcar amb negre i botó dret “Copy” i botó dret “Paste”) També m’agrada seleccionar unes quantes paraules i copiar-les També m’agrada seleccionar unes quantes paraules i copiar-les També m’agrada seleccionar unes quantes paraules i copiar-les
Com m’agrada! Sí.
Em podrien agradar coses millors, ho sé. Potser un paisatge o una posta de sol o l’ànec amb peres. Però no m’agraden, gens ni mica. Especialment l’ànec amb peres. No sé si per l’ànec o per les peres, o per la combinació de les dues coses. O perquè una vegada me’l vaig haver d’empassar per compliment i no em venia de gust, gens de gust.
No hauríem de fer les coses per compromís, només hauríem de fer les que ens vénen de cara. I dir les coses a la cara també. Jo de moment em limito a pensar-les a la cara, però no em serveix de res, no em capten. És clar que entre el que penso i el que dic sempre hi ha un filtre que ho capgira tot. A més, sempre poso una cara encantadora i dono sempre la raó. No hi puc fer res, sóc així.
Em moriré així? Em temo que sí. Segur que quan vingui aquella senyora tota de negre, amb caputxa espellifada i la dalla rutilant, li somriuré.
aquella senyora tota de negre, amb caputxa espellifada i la dalla rutilant
aquella senyora tota de negre, amb caputxa espellifada i la dalla rutilant
aquella senyora tota de negre, amb caputxa espellifada i la dalla rutilant
Para. Tres vegades i prou, no s’ha d’abusar.
A més espellifada i dalla enfarfeguen, massa palatals. D’això se’n deia al•literació, però a mi les figures retòriques sempre se’m van resistir.
Les figures potser sí, però les dones no
però les dones no
però les dones no
però les dones no
però les dones no
En això he estat de sort.
N’he tingudes tantes com he volgut. Tantes que me’n sobren, que ja no sé què fer-ne. Que casa meva està prou bé, però tot té un límit. I el soterrani també.
Em pregunto quina cara posaran si algun dia baixen al soterrani i me les troben a totes, ben soterrades, ben arrenglerades, ben capiculades. I amb les làpides i les petites creus tan polides, que fan un goig que enamora.
Encara sortirem als papers, qui ho havia de dir...
qui ho havia de dir...
qui ho havia de dir...
qui ho havia de dir...
I res més.

Comentaris

  • Repetició, repetició... qui ho havia de dir...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-09-2020 | Valoració: 10

    Ja ja ja ja ja......ja ja ja ja je je je je je je je je....etc....
    Quin relat més terrorífic i a la vegada amb repetició intensament.
    Més fantasia no has pogut tindre, Eumolp, doncs m'he divertit molt.

    Sr. Eumolp, t'estic llegint alguns relats teus... Bo, quan vulgues... ja em diràs alguna cosa, en la meua pàgina. Gracies, cavaller.

  • Excel.lent escrit.[Ofensiu]
    unicorn_blanc_del_bosc | 11-09-2020 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt.

    Realment, els ordinadors i el simple trasllat de lletres, i coses similars, enganxen més del que podria semblar, ¿no?

    Veig que t'ho prens amb un tipus de filosofia literària ideal (potser no oficial, potser (no li cal ser oficial) ) cosa que a mi ja m'agrada.

    És encantadora la teva filosofia i literatura,
    la teva filosofia i literatura,
    la teva filosofia i literatura,
    la teva filosofia i literatura,

    Bé, espero que segueixis sorprenent-me per aquí.

    Salutacions, eumolp, amic meu!! (suposo que et puc anomenar així...).

  • Qui ho havia de dir..[Ofensiu]
    kefas | 11-09-2020

    .., si sou l'alter ego del SrGarcia! I us han posat juntets perquè no perdem el fil.

    Per la repetició es nota que escriviu amb un Colt aquestes coses tant boniques que deixeu anar per la punta del canó. He trobat molt bonica la proposta alternativa de fer l'ànec. No tot ha d'acabar amb fantasmades.

    Ai mare! Després d'aquestes dues exhibicions pirotècniques temo haver quedat encegat i sense capacitat de llegir els relats que venen a continuació. Santa Llúcia, ajudeu-me!

  • Humor i terror[Ofensiu]
    SrGarcia | 10-09-2020

    Les figures retòriques potser se t'han resistit; totes excepte l'anàfora, tant en aquest relat com en l'anterior. Es veu que li has trobat gust a la cosa de la repetició.

    L'escriptura en primera persona mostra i al mateix temps amaga moltes coses sobre la personalitat del narrador protagonista, sembla un assassí carregat de manies. Aquí ja es passa de l'humor al simple terror; sembla estrany que hi pugui haver una distància tan curta entre el dos.

l´Autor

Foto de perfil de eumolp

eumolp

59 Relats

79 Comentaris

47526 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
jonais@gmail.com
...i si t'empeny la tafaneria (altrament dita sana curiositat): eumolp.blogspot.com