Rentrée

Un relat de: eumolp
El mestre avança capcot cap a l’escola. L’hi esperen, n’està segur, nens i nenes amb els ganivets desembeinats i centenars de milers, fins i tot milions, de virus emboscats. Tenen un objectiu comú: fer-li la pell.

El mestre avança capcot cap a l’escola. Li pesen les cames i els peus són de plom. Però l’empenyen les vuit boques que ha d’alimentar: la Maria, l’Estrella, el Jan, l’Ot, el Marc, l’Aina. I el Puf, que és un gos però que també hala.

El mestre avança capcot cap a l’escola. Dins seu es va perfilant el desig punyent de girar cua. Girar cua i desaparèixer. Girar cua i oblidar-se de tot i de tots i que l’oblidin. I que la Maria i la tropa que han engendrat se les componguin. Com puguin. Li és igual.

El mestre avança capcot cap a l’escola. Quan giri la tercera cantonada ja serà a les envistes de l’edifici que l’espera amb la boca oberta i les dents esmolades. N’està segur. I que fa la mitja rialla cínica, assaborint a l’avançada el cruixir dels ossos i el gust de la sang.

El mestre avança capcot cap a l’escola. S’atura i pensa. Pensa en cercle, mirant de trobar una sortida que li estalviï més patiment. Una sortida cap a una vida millor. Que no cal que sigui extraordinària, no, només que es pugui viure.

El mestre avança capcot cap a l’escola. Es troba al caire de la vorera. S’imagina que és un precipici. Si fa un pas endavant, la timba l’engolirà. Pot ser la solució, pensa. Caure, caure, caure fins a la patacada final.

Pren la decisió i fa el pas. Just en l’instant que l’autocar escolar passa massa arran i massa de pressa i se l’emporta cap a l’infern dels badocs amb el cap esberlat i l’ànima alliberada.

I des de les finestretes es diria que més d’un nas de mocs somriu: ens han estalviat la feina, pensen. Que vingui el substitut i ja en parlarem.

Comentaris

  • Mestre encerclat[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-09-2020 | Valoració: 10

    Molt interessant, entretingut, sorprès, inèdit. Vaja amb el mestre, que m'ha fet riure i riure un bon tant... je je je je je...

    Quanta fantasia a través d'aquest mestre, que resulta exemplar.

    Ah, estic llengint-te alguns relats, quan pugues en la meua pàgina. Gràcies company de lletres...Eumolp.

    Saluts i cuida't.

    PERLA DE VELLUT

  • Excel.lent!!![Ofensiu]
    unicorn_blanc_del_bosc | 11-09-2020 | Valoració: 10

    Saps sorprendre, eumolp!! Ja diuen que fins que no ho proves no ho saps...

    Pobre mestre, acorralat entre els malvats alumnes i la necessitat de menjar dels seus, fins que al final acaba atropellat cruelment.

    M'agrada el teu relat, el trobo bastant inspirador, felicitats, no pas tots els relats que trobo són inspiradors.

    A reveure!!

  • Vocació i crueltat[Ofensiu]
    SrGarcia | 10-09-2020

    M'agrada la repetició de la mateixa frase al començament dels primers paràgrafs.
    Un humor molt negre, no podia ser d'altra manera en barrejar aquest mestre de tan escassa vocació amb aquests estudiants tan cruels.

l´Autor

Foto de perfil de eumolp

eumolp

59 Relats

79 Comentaris

47865 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
jonais@gmail.com
...i si t'empeny la tafaneria (altrament dita sana curiositat): eumolp.blogspot.com