Qüestió de dates

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio

QÜESTIÓ DE DATES


Quan va obrir la porta, mai hauria pensat que es trobaria aquell home d’aspecte impecable, vestit amb roba de treball i maletí. Ni que s'identificaria com a tècnic de la marca del televisor de la saleta, on mirava la telenovel·la amb la dona quan ha picat la porta.
Tampoc entengué perquè entrava en casa, com si fora seua, i obria el maletí si ja li havia dit que, malgrat que la garantia d'un any caducava en 5 minuts, l’aparell funcionava perfectament i no precisava cap reparació.
No donava crèdit, abraçant la seua dona, quan l'home tragué un martell del maletí i, passats els 5 minuts, la va mamprendre a colps amb l'aparell fins a deixar-lo inservible.
Ni volia avenir-se a raons, ni ganes d’entendre les explicacions del contracte de compra, els excedents de producció, els llocs de treball i els estocs als magatzems que li donava el tècnic, sorprés per la reacció, mentre el feia fora de sa casa.
Encara tremolava indignat en tornar a la saleta, on la dona ja havia estés sobre la taula llibre de família, partides de naixement i d'altres documents, per seure amb ella i junts revisar amb molta atenció especialment la lletra més menuda, aquella que ningú mai llig. No fora cas que algun dels seus aniversaris portara implícita també la data de caducitat o garantia.


Manuel Pérez

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: