PUTA

Un relat de: montserrat tafalla rigol
En dia de partit el carrer queda desèrtic, només quatre prostitutes desafiant el manament municipal romanen esperant algun client.
Bon dia per fer negoci, els afeccionats al Barça estan exultants, el seu estimat equip els ha fet tocar el cel.
Perruca ros platí, enormes pestanyes postisses, llargues ungles pintades de color remolatxa, un vestit provocatiu, un assortit de preservatius i un spray per repelar les agressions son les mínimes eines necessàries per exercir la seva professió. Doncs així ho considera ella, ni més ni menys que una maleïda professió, la única en que no li demanen referències. La única en que la injusta acusació i empresonament per matar a un marit maltractador no li impedeix guanyar uns diners. Prou falta li fan els diners per poder mantenir a les bessones de quatre anys de les quals, de moment, en té cura l’àvia paterna, una bona persona.
Pensa que, quan tingui prous diners se emportarà l’àvia i les nenes a França, on uns molt bons amics li han confirmat que les acolliran els anys que faci falta fins que trobi feina.

La nit no ha resultat tan rendible com esperava, es nota que hi ha crisis. Se’n torna a casa. A casa... . En traspassar la porta llança les sabates de talons cap un recó sentint el plaer de caminar descalça. Respira fons i intenta treure’s del damunt tota l’escòria psíquica amb una bona dutxa.

L’habitacle és de dimensions reduïdes, net, immaculat. Una petita cuina en un angle, a l’angle oposat hi ha un llit estret amb un bagul als peus on guarda les seves minses pertinences. La paret que queda lliure té dues portes, la de l’entrada en un extrem i la que dona a un petit lavabo a l’altre. Entre les dues portes hi ha una tauleta amb un ordinador engegat. La pantalla en posició d’estalvi d’energia. Sempre està connectat a Internet. Quan ja s’ha posat roba còmoda es menja un entrepà i tot seguit seu davant la pantalla. Entra al google. Per un moment oblida les misèries i continua amb cos i ànima on ho ha deixat la nit anterior :


DIDIERACCORD Exercices autocorrectifs.

1 - Pour allez à la . . .?. . de Lyon, s’il vous plaît ? : gare
2 – Pour . . .

Comentaris

  • Estudiar francès[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 04-08-2011 | Valoració: 10

    Fantàstic! Una puta que estudia francès per tirar la vida endavant. Trobo que escau molt bé. Ets una escriptorassa de detalls amagats que centren molt bé al lector en tot el que descrius. Ho veig, a ella, al seu pis, asseguda davant l'ordinador, etc. Però em fa l'efecte que és una història que podria tenir un passat i també un futur. M'has fet entrar ganes de saber com continua. Continuarà? Una abraçada.

    Aleix

  • Un relat real[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 30-07-2011

    i humà com la mateixa vida.
    Cada detall , cada situació m'han fet , no llegir sino viure les circumstàncies de la protagonista.
    Què bé escrius, Montserrat ! Tot un plaer llegir-te.
    Una abraçada.

  • un relat ben real...[Ofensiu]
    joandemataro | 28-07-2011 | Valoració: 10

    amb unes descripcions acurades i un fons que transmet la dignitat de la protagonista tot i la seva difícil professió

    molt bé montserrat
    una abraçadeta
    joan

l´Autor

Foto de perfil de montserrat tafalla rigol

montserrat tafalla rigol

23 Relats

147 Comentaris

36810 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
soc una persona normal, no em pregunteu que és la normalitat, no sabria respondre
Vaig anar a l'escola fins als 12 anys, desprès m'he hagut d'espabilar sola.

el meu correu és mtafallarigol@gmail.com

aviso a qui tingui el mal pensament d'escriure'm: soc molt irregular en les estades davant l'ordinador. Quan m'agafa el rampell, el tapo amb un crespó negre durant uns quant dies i m'oxigeno passejant amb la gosseta pel Berguedà.

A qui em llegeixi li demano que no em valori.