Púrpura

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
PúrpuraL'entrada era lluminosa i radiant com un prat després d’un xàfec. Les parets, pintades d’un púrpura llampant, feien joc amb els coixins dels sofàs que omplien la sala. Al fons, el logo de l’empresa i l’eslògan Be purple es retallaven en vinils lluents. Tot era nou, vibrant, i jo no m’ho creia. Després de passar-ne de tots colors, havia aconseguit un contracte a una gran multinacional emergent en ciència de dades. Era l'últim crit en el món de la gestió de personal: oficines espaioses envoltades de natura, sales d'esbarjo amb futbolins i videoconsoles, biblioteca, habitacions per a powernaps i zona esportiva. Fora, un pati amb barbacoes, foodtrucks i piscina coberta. Servei de fisioteràpia gratuït i cistella de fruita fresca. Un somni fet realitat.

Ho veia tot de color rosa. O púrpura, més aviat. Com que era nou a la ciutat, m’apuntava a tot: ioga, twist, hoquei, running, afterworks… La gent somreia pels passadissos, et deia bon dia, et seguia a Instagram. Quin contrast amb les altres feines que havia tingut, en oficines grises, amb gent grisa i tasques grises! Em van donar una taula en un racó de l'openspace, ordinador, auriculars, bossa corporativa, subratlladors i una orquídea —púrpura. Em proporcionaren tres mudes d'esport corporatives i sis de cada dia. “Be purple”, va dir amb complicitat la noia rossa i somrient de recursos humans en posar-me-les a les mans. Em sentia com un nen amb sabates noves.

I va arribar el dia de conèixer el líder, el visionari, el gran creador de l’empresa. Ens va rebre en un míting per a tota la companyia. Una sala immensa, un escenari il·luminat per un focus que ho tenyia tot d’un color. Sense matisos. Un orfeó de goles púrpures a l’uníson. Polos púrpures, cors púrpures, sang púrpura. Érem púrpura.

No sé quan es va acabar aquest enamorament. No va ser per res en concret; poc a poc, em vaig acabar saturant. Em vaig cansar de tanta intensitat. Però no puc marxar, ara: l’empresa és la meva vida. No sé què fer. Cada cop ho veig més negre.
Pseudònim: Allium cepa

Comentaris

 • Enhorabona Finalista[Ofensiu]

  Benvolgut / benvolguda participant:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del X Concurs ARC de Microrelats "Aniversari" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió de Concursos - ARC


  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................

  amb DNI. número ......................................................................................

  i nick/pseudònim relataire ......................................................................................

  AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

  seleccionat del mes de ..............................................................................,

  del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Aniversari” que s’editarà a finals de 2020.
  on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).
  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: