Primerament

Un relat de: deòmises
Primerament, rumies tota una llista de suplicis i de penitències. La teva natura sàdica t'ajuda en part, però et caldrà esforçar-te, i posar-hi l'accent, en la qüestió clement. Per alguna cosa corre la brama que ets un xic dèspota quan et toquen el voraviu. Tu, emperò, segueixes immutable, amb un aire de superioritat, en el teu núvol de suficiència. Penses que et resultaria molt fàcil fulminar qualsevol ésser viu amb una llambregada de les teves.

En segon lloc, i quan et sembla que el tema de les culpes i dels càstigs està força ben girbat, t'empesques tota una falòrnia de jocs de mans, d'aparicions indetectables, de nissagues entrecreuades però amb un origen idèntic: la teva potestat d'haver-los creat del no-res. I, evidentment, ho escrius i ho descrius d'una forma detallada i cruel, en capítols de divers to, com si hagués estat obra de més d'un autor. Tanmateix, tu en vols ser l'inspirador, l'instigador potser, cell qui ha aconseguit donar un poder gairebé diví al teu propi fill.

Però aquest tercer apartat ha sorgit abans d'hora, d'una manera autònoma. Aquest fill esdevindrà la teva pedra en la sabata, i en la seva figura raurà tota la cruesa que puguis engendrar en les entranyes. Perquè, que ningú no s'enganyi, la teva malícia és visceral, i gens cerebral. I tu mateix et convences que ho pots tot, ho saps tot, i ets a tot arreu alhora. Prens la idea del sofriment corporal i de les teves pors. La intempèrie, a sol i serena, la punta esmolada que lacera turmells i canells, el vinagre damunt de la ferida oberta...

Finalment, i com qui no vol la cosa, fas aparèixer com un bolet allò que anomenaràs la revelació. I, dins d'aquest calaix de sastre que és el teu reguitzell de llibres, en què hi has encabit plagues i diàspores, èxodes i calúmnies, estupres, incestos i violacions, hi trobaràs lloc per a vaticinar el final dels dies, i aquesta pantomima d'un judici perquè la gent no s'esgarriï ni vagi pel mal camí. Tu, però, faràs cas omís a tot. Perquè ets Déu, primerament.

Comentaris

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIV Concurs ARC de Microrelats «Orígens/Arrels» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el TEXT AUTORITZACIÓ que adjuntem al final d’aquest missatge amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ORÍGENS/ARRELS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    Comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Orígens/arrels» que s’editarà a finals de 2024,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de deòmises

deòmises

373 Relats

1011 Comentaris

307507 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Pèrgoles (o Escandinàvia)


Perquè el comiat no esborra els solcs deixats
A la teva pell, digues-me adéu totes les vegades
Que desitgis, que només sóc teu, en cos i ànima,
I en el teu record, perenne com els paisatges ignots.

Perquè passejar no és una almoina abandonada
A la intempèrie de voler i no poder, entre llençols
Perfumats d'una passió que remou les entranyes,
Desitja aquest meu cor mortal un cop més demà.

Perquè retornaré on vaig besar-te tantes vegades,
Sense cercar altres llavis que els teus, necessitat
Meva, ànima bessona, mare, esguard serè, letícia;

Perquè guarir les ferides sempre ajuda a avançar
Cap a la mà disposada a entortolligar l'esperança,
Seré teu, tan intens, profund com l'enyor que em guia.



***

Tot s'acaba, inclús el somni més bell, per manca de resiliència...


***



deomises@gmail.com

EL MEU BLOG:

Es desclou la tenebra...

Lluís
13.05.1978