Pecats divins

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
PECATS DIVINS

—Un dia dur, eh? —darrere d’ella, una companya del mòdul de psiquiatria esperava per treure’s el cafè.
—Se me nota molt, no?
—T’has afegit llet i sucre, nena! És el teu equivalent al whisky doble d’una novel·la negra.
—Mare de Déu, és que no t’ho pots ni imaginar! Les coses que he hagut d’escoltar hui!
—Tranquil·la, t’entenc. Recorda que jo m’encarregava del panteó grecoromà fins que em vaig quedar embarassada i vaig demanar un trasllat temporal al Nirvana.
—I ara, al judeo-cristià, estàs millor?
—Dona, quan no coneixes, tira que va però només furgues un poc... Quan no tens un genocidi, tens un incest; quan no, un parricidi. És un obsés de la tortura, un psicòpata violent!
—Jo encara estic estudiant el meu: quin tractament serà més adient envers un antisocial, manipulador i violador compulsiu? Sabies que es disfressa d’animal per violar noietes? I en pluja! T’ho pots creure?
—Senyores, per favor, no haurien de comentar dades sensibles dels seus pacients. Un poc de professionalitat, si us plau! —va dir el cap de psiquiatria des de la porta i tancant l’ullet. Les dones van agafar els cafès, es van disculpar i li van cedir el lloc a la cafetera.
—Quina sort tens, està boníssim, tia! —va xiuxiuejar.
—Només hem quedat a sopar, és el meu cap. Però ja veure’m què passa —va dir, tancant-li també l’ullet. En eixint elles, el doctor va obrir el whatsapp mentre esperava que es colara el seu cappuccino: @Jehovà de Zeus #elRaig: “Me’n deus 20 dels grans. Ja et vaig dir que en cauria alguna. Estic polint la tècnica: és menys espectacular però crec que ho gaudiré més. Fes-me cas i deixa el colom, la disfressa de bitxo ja està massa vista!
:-D Per cert, per què no proves amb la seua companya? Me’n jugué 20 més a que és verge!”


Pseudònim
Joan Alemany

Comentaris

  • Un relat diví! [Ofensiu]
    Pérola | 17-01-2024 | Valoració: 10

    Què original, m’ha agradat molt! Perspicaç i entretingut! Un relat diví! ;)

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293619 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!