Per poder marcar un comentari com ofensiu has d'estar registrat, si ja ho estàs valida't

No m’agrada aquesta nit…

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
No m’agrada aquesta nit ! La foscor m’ha fet perdre els colors. Ajaguda en un lloc que desconec no sé qui sóc: m’he perdut a mi mateixa.
Des d’aquest lloc inhòspit intento cridar i no recordo les paraules. L’aire em ve a glopades per no deixar-me marxar del tot.
Estic sola o algú m’acompanya?
No m’agrada aquesta nit! Busco sense saber què. Tanco els ulls i m’horroritzo: calaixos que s’obren i es tanquen, bates que caminen de pressa, una habitació carregada de llibres oberts, tancats, mig oberts, mig tancats. No vull tancar els ulls... una angoixa permanent m’empetiteix.
Dins d’aquesta foscor, a les palpentes, amb els dits llargs i freds vaig resseguint allò que sospito que és meu: unes cames primes i inertes que no es belluguen, uns braços que busquen el moviment sense ganes, una cara sense somriure ni mirada...
No m’agrada aquesta nit llarga i trista!...
On sóc?...aquest món el desconec, està ple de portes tancades, de llums sense claror, de paraules ofegades, d’aires sense vida.
No m’agrada aquesta nit que no s’acaba; aquesta nit sense espais ni fronteres on existeixo sense existir, on visc sense viure, on respiro fora de mi mateixa i sóc sense ser.
No m’agrada aquesta nit!
Amb els ulls ben oberts m’esforço per buscar aquells poders amagats que em faran ressuscitar els colors. Provo de tornar-los a tancar. Primer intent: fallit, torno a veure calaixos que s’obren i es tanquen, bates que corren, llums que s’apaguen...
Atenció... hi ha una cosa diferent!: una escletxa de llum em descobreix el color blanc i darrera hi ha quelcom que no distingeixo gaire, poc definit, enterbolit...
Obro els ulls per fer una prova, encara que no vull perdre l’escletxa de llum... Seran fantasmes que m’enarboren o bé àngels que em volen despertar del meu fals somni? El temps passa i no m’ajuda a sortir d’aquest ofec.
Torno a tancar els ulls, observo atònita que l’escletxa de llum es manté i alguna cosa diferent ocupa l’espai que hauria de ser el cel i es mou lentament, no com els calaixos que es tanquen aferrissadament, ni com les bates que corren cap a mi. M’amara una estranya lentitud i tanmateix, aquesta claror escadussera em tranquil·litza. És un raconet, però tant s’hi val, és com una petita llavor que em dóna força i em fa renéixer !
Algú evoca:
-Tranquils ! Se’n sortirà !

reusenca

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!