Per poder afegir relats als teus preferits has d'estar registrat, si ja ho estàs valida't

Nits de dissabte, matins de diumenge

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Matinada. Massa prompte com per a haver-hi rajos de Sol. La persiana es troba baixada, però quan comencen a travessar-ne pels forats d'aquesta, enlluernen la seua careta dolça d'una manera esbalaïdora. No puc dormir, el mire, em quede pensativa, recorde aquella nit passada. Ara tot estava desmanegat per terra. Hi predominava la roba amb plecs, doblegs i arrugues del dia anterior, llençades impulsivament. Tombada, encara puc evocar com va començar tot allò.

Ens trobàvem asseguts al sofà del menjador i ja era molt fosc. Petites llumenetes com espelmes entraven pel finestró. Fèiem albardaneries i rèiem sense parar, l'engruna esclatava entre nosaltres sense poder remeiar-ho. Aquell bes inicial que va canviar el curs dels esdeveniments de tan sobtada manera va deixar-me sense paraules ni moviments. No en podia fer res. Ell, va tornar a apropar-se i ho va repetir. Aqueixes besades eren tendres, ens delitàvem amb cada instant, pareixia una orquestra on tots els instruments realitzen el seu paper i tots plegats aconsegueixen una harmonia i una musicalitat pròpia d'uns genis. Es tractava d'unes besades rítmiques i amb i compenetració sense igual, em delectava a cada segon als llavis d'ell, m'enfonsava, l'assaboria com un Ferrero Rocher desfent-se'm a la boca. Era una sensació increïble. A continuació, les moixaines van recórrer el curs del meu cos dolçament.

M'havia perdut al seu rostre i els rajos ja refocil·laven la cambra. Es sentia de fons el xiuxiueig dels pardals més matiners i el brunzit de les abelles buscant les últimes flors. M'alce lleugerament per alçar la persiana i em quede mirant les formes que fan els cirrus al cel, puc inventar-hi historietes sense trellat, després li les contaré, sempre li fa gràcia la meua part imaginativa. Només es veuen les citronelles al carrer, ningú hi passetja encara, continua sent massa prompte. Com dirien alguns, els carrers encara no estan ficats.

Em fique l'antifaç que hi ha al meu darrere, m'abrace a ell i tanque els ulls.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!