N de Nosferatu

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
N de Nosferatu

Li hauria agradat que fos una nit desplaent i boirosa,d´aquelles que conviden a romandre a casa.Capcot ha marxat abans d´hora,sap com acaba la història,és actor: Interpreta al comte Orlok,vampir cadavèric,ell és Max Schreck.
Max es perd dins les ombres de l´avinguda que envolta el parc,sobtadament el silenci es trenca per l´udol d´uns micos enrabiats.És home solitari,misteriós i de poques paraules.
És el 4 de març del 1922,és l´estrena de la pel·lícula “Nosferatu,una simfonia de l´horror” dirigida per Murnau.Al Saló de Marbre del Zoo de Berlin corren els últims metres de cel·lu-loide,un castell sinistre,la noia atractiva al llit posseida,els clarobscurs d´un vampir asse-degat de sang calenta.
S´encenen els llums,aplaudiments unànims...
«Impressionant! Esgarrifós,aquest Schreck!»,opina bocabadat l´Otto,periodista de vint-i-dos anys del sensacionalista Morgenpost,que assisteix a l´estrena.
Berlin bull,és l´avantguarda artística d´Europa,ciutat d´irreverents i pecaminosos cabarets.
Una setmana després,un capvespre tot passejant pel barri de Schöneberg...
—És ell!—exclama la Thea,de vint anys promesa de l´Otto, aturada davant la vidriera de la Granja Frau Hels.
Inconfusible la pal·lidesa,uns llavis tan vermells que espanten.
Assegut en una taula,Max Schreck solitari i golafre ataca per totes bandes un pastís flairat de mantega,s´empestifa les galtes amb granets de sucre,mentre xarrupa innocentment un cafè,
—Tindrà la pell freda...Com seran els seus petons?—es pregunta aterrida,tanmateix obre la porta i entra,vol esbrinar si es veritable la brama que s´estés per tota la ciutat.
Primmirat apareix l´Otto,una mirada circular,sospita també que l´actor és un vampir,s´esti-maria eliminar-lo per escriure un bon article.
—Thea aparta´t!—adverteix,empunyant una pistola.
L´actor irònic aixeca el cap i somriu.
—Il·lús,l´imprescindible per matar a un vampir...és una estaca directa al cor—diu tot mi-rant-li el coll a la noia—Oi bonica,segurament m´espera l´eternitat.


Pseudònim:
Rusbruc

Comentaris

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!