MASSA PREGUNTES

Un relat de: MariaM
Que són les petites coses les que ens fan feliços, ho sabem prou; que les visquem ... ja és diferent. En general, la gent sempre anem amb presses i no ens en adonem quan passen. És per això que m’agrada l’estiu. És el temps, l’estació, idònia per badar i per fer becaines ... a l’aire lliure, sobretot.
I així estava jo fa una estona. Entre sol i ombra, contemplant el cel. El ventijol removent les branques dels pins; el sostre, la cúpula de color blau, en moviment. Avui els bens han sortit a pasturar; els que ho fan acompanyats del pastor, en terra ferma, i els altres, els bens rinxolats que vagaregen en el cel. Són aquests els que contemplava. Els núvols petits que circulen en ramat, i canvien constantment.
L’instant d’ara mateix és únic; d’aquí a pocs segons, la realitat haurà canviat. Per tant, he pensat, que és inútil aferrar-se a res. Ni tan sols, al passeig dels meus xais per l’espai. El plaer que he sentit, s’ha fet fonedís quan he començat a fer-me preguntes, massa preguntes; però, mentre ha durat, l’he viscut; el plaer i l’instant. Tot plegat, això, és el que em deia.
Volia escriure un relat, i m’ha sortit una reflexió personal. Quan llegeixo ho faig a poc a poc, gaudint de cada paraula; quan escric, ho faig a raig, sovint de manera ensucrada, segons una meva amiga, la Lola.
Tant si parlem, com si escrivim, deixem-nos anar! Sense condicionants i, si fos possible, en present. Fa una estona no ha estat possible. Un error. Algunes preguntes sobre el passat, m’han espifiat el present.
Per què vaig dir SI, en aquella maleïda ocasió i NO en aquella altra, més arriscada aparentment?
Massa preguntes han estorat els meus xais.

Comentaris

  • Color i llum[Ofensiu]
    MariaM | 09-11-2019

    Molt d'acord: hem arribat , o som aquí per aprendre (hi afegeixo per estimar) el que procuro, sobretot és no culpar ningú dels meus desencerts en el passat i el present, diuen que som lliures, oi? i jo amb els pensaments acolorits, je je !!
    Gràcies!
    MariaM

  • Sense condiccionants.[Ofensiu]
    MariaM | 09-11-2019

    Un cop més t' agraïexo la teva lectura. No sòc desagraïda, tan sols ho semblo., oi?Quan sigui gran em portaré millor.
    Una abraçada.
    Mariam

  • Jo també sóc nuvolòfil...[Ofensiu]
    MariaM | 09-11-2019

    No pretenia personalitzar i molt menys fer patir ningú, senzillament com que el text era prou eteri, vaig tocar de peus a terra deixant el final obert, de fet per a mi és el que convé a un relat, això o la sorpresa, que és el que m'agrada sorprendre.
    Et demano disculpes per haver-te fet " patir" la veritat és que m'ha agradat.
    I, tu, que fas, Kefas?
    Mariam

  • Color i llum[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 08-11-2019 | Valoració: 10

    Bon dia MiriaM,
    Tot sovint ens passa que en esguard de com ens trobem el el moment present..., tendim a perdre'ns en el passat i de retruc culpabilitzar-lo de les coses que en toca viure en el moment que estem vivint.Però jo et diré que tot està ben relacionat i té el seu sentit. Al cap i a la fi venim a aprendre i a acomplir el programa que em triat per incomprensible que pugui semblar. El teu relat m'agrada perquè d'una qüestió com és el perquè de les coses has plasmat un relat que és una palestra de colors i lluminositat. Nil.

  • Jo també sóc nuvolòfil...[Ofensiu]
    kefas | 06-11-2019


    .. i m’agrada sortir a pasturar ramats de cotó.

    I també sóc xafarder. Apa MariaM, abans de que em corqui el neguit de saber-ho, diguem, a qui o a que i perquè has dit SI i has dit NO? No em facis patir!

  • Sense condiccionants.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 04-11-2019 | Valoració: 10

    Molt bo i molt entretingut el teu relat, que acabe de llegir.
    Em sembla molt bé, com ho descrius, ets una artista.
    Una salutació.
    Perla de vellut