L'Olimp

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
L’Olimp


Vam baixar per un fort pendent molt emocionats per haver trobat el camí. L’anomenaven la Cova dels Afortunats, però la veritat és que en desconeixia els motius. La terra s’esllavissava fàcilment i tot va ser qüestió de segons. Vaig posar el peu en falç i sense ni adornar-me’n vaig començar a rodolar marge avall fins a topar amb una enorme pedra. Llavors, tot es va difuminar i ja no recordo res més fins que vaig notar que m’humitejaven la cara.
De sobte, vaig veure com l’entrada de la cova s’obria al meu davant. Era majestuosa. Penjada a la cinglera, dominava la vall com un poderós falcó. Una emoció encara més intensa em va envair i em vaig aixecar d’una revolada. La cavitat s’intuïa cavernosa i fosca, però no vaig sentir cap temor, ans al contrari, sense dilacions i amb la poca llum que emetia el meu mòbil desballestat, em vaig endinsar a les seves profunditats.
Les parets regalimaven i les gotes del sostre brillaven com milers de mirallets. Només una colònia de ratpenats, perfectament abrigats amb les ales, trencava la lluïssor en forma de taca negra. Havia entrat sola i, tanmateix, em sentia estranyament acompanyada. Uns segons després, una alenada d’aire càlid em va empènyer fins a l’últim giravolt de la gruta. Al fons s’entreveia una tènue claror que alhora m’induïa a continuar avançant. Quan vaig arribar al lloc més recòndit, la llum s’estengué arreu fins que, completament encegadora, va cobrir tot l’espai. El silenci esdevingué més silenciós encara i una pau dolça, com no havia sentit mai, em va sobrevenir de sobte fins a sentir-me plàcidament afortunada.
Aleshores, un irrellevant pensament em va recordar el cartell de l’inici del sender: «Atenció, perill de mort!»


Autora: Anna Cle Feliu

Comentaris

  • El camí feia baixada[Ofensiu]
    Prou bé | 20-03-2023

    I, sola, anava a peu! I així va arribar al final, plàcidament !
    Bon relat on la mort no fa por!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293785 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!