Llàgrimes

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
Llàgrimes

Em desperto i estic plorant; no sé la raó i això m’enfada. Bé, m’enfadaria si tingués forces suficients per fer-ho. M’enfadaria amb mi mateixa, per estar sempre així, per no entendre’m i ser una contradicció errant. M’enfadaria per voler canviar i no intentar-ho. M’enfadaria per intentar-ho i no aconseguir-ho. M’enfadaria amb el món per no ajudar-me; i un altre cop amb mi, per necessitar l’ajuda del món. M’enfadaria per enfadar-me sempre. Sort que no tinc forces per fer-ho.
Noto la suavitat dels llençols fregant les meves despullades cames quan intento aixecar-me però no puc. Noto la pesadesa de la gravetat, empenyent el meu cos al centre de la Terra; com em cauen les parpelles en l’intent d’acabar la funció, com el teló en un gran teatre després de l’últim acte. Noto aquesta tristesa profunda circular per totes les meves venes, des del cor fins la punta dels dits.
Aconsegueixo posar-me dempeus. Vaig a la dutxa, amb l’esperança que l’aigua s’emporti la buidor del pit pel clavegueram. Sento com les gotes llisquen per sobre la pell, com si tot el cos estigués plorant. No hi ha millor lloc on camuflar-se: les llàgrimes es barregen sota l’aigua i no es poden distingir, excepte pel gust salat que em deixen als llavis. M’eixugo i em vesteixo, però no em miro al mirall; no podria suportar no reconèixer-me.
Començo a esmorzar i em pregunto si mai he estat feliç. Recordo una conversa, de quan era jove i ingènua: una amiga em va preguntar si la felicitat era un estat o moments. Vaig respondre-li que era un estat. Ella pensava el contrari i vam entrar en una discussió estúpida però que llavors sentíem el convenciment de la seva transcendència. Trobo a faltar la força, l’entusiasme naïve d’aquell que comença a viure i lluita pels seus ideals, defensant-los fins a la rendició de l’enemic.
Faig tard. Recullo ràpidament. Em rento les dents i em veig reflectida al mirall. Em miro, ara sí.
Crec que el que trobo més a faltar és a mi, a qui era, a qui vaig arribar a ser.


Pseudònim: ritaamart

Comentaris

 • Enhorabona Finalista[Ofensiu]

  Enhorabona Finalista
  [Ofensiu]

  Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio | 01-05-2020
  Benvolgut / benvolguda participant:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del X Concurs ARC de Microrelats "Aniversari" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió de Concursos - ARC


  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................

  amb DNI. número ......................................................................................

  i nick/pseudònim relataire ......................................................................................

  AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

  seleccionat del mes de ..............................................................................,

  del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Aniversari” que s’editarà a finals de 2020.
  on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).
  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: