L'invasor

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
L'INVASOR

Els dos estaven asseguts en la catifa, aquella tova i esponjosa del menjador. Tenien la mirada fixa un en l'altre, com si aparta-la signifiques la derrota.
El Guillem s'havia oblidat la finestra del menjador oberta, i tot i que la mare li havia advertit no hi va pensar. Ara hi havia un ocupant en el seu espai i no li feia gens de gràcia. I se'n penedia de no haver-la fet cas. Ara el mirava fixament esperant algun moviment, per l'únic que va fer va ser llepar-se una de les seves potes. Era com si es rigués d'ell.
No sabia que fer, encara quedava un parell d'hores fins que arribessin els seus pares. Així que es va estirar en el tros que quedava lliure, que per a ell va ser terrible el fet de cedir una part del seu espai.
Durant aquella estona, mentre mirava el sostre, va recordar la conversa que va tindre amb la seva àvia feia un parell de setmanes.
La seva àvia l'havia anat a buscar a l'escola, i mentre tornaven pel passeig, van veure un gat negre. Era molt semblant al que havia envaït el seu menjador. L'àvia se'l va quedar mirant amb certa felicitat i el Guillem va dir:
—Va àvia, anem, que encara ens passarà la seva mala sort.
Quan va reprendre la marxa, ell es va girar per tornar-lo a veure, però el gat ja no hi era.
—Saps perquè es diu això dels gats negres?
El noi se la va quedar mirant i va negar amb el cap.
—Perquè es creia que les bruixes es convertien en gats durant les nits per no ser vistes.
El Guillem es va despertar de cop amb el soroll de la porta de casa. S'havia adormit mentre recordava aquella conversa. Quan es va girar per veure el gat, es va adonar que la catifa era buida i que ja no hi havia cap invasor. Realment no va tornar a veure aquell gat altre cop, tot i que tampoc es va tornar a deixar la finestra oberta. No se sap si va ser pel gat o per l'esbroncada que va rebre de la seva mare.


Pseudònim:

Cuca de llum

Comentaris

  • Infantesa[Ofensiu]
    Prou bé | 15-11-2022

    Cal fer cas dels pares! A mi m'explicaven un conte d'una nena que obria un paquet del qual sortia volant per la finestra oberta un ocellet que havia de ser una sorpresa de regal d'aniversari. Li havien prohibit de fer-ho!. El teu relat m'ho ha recordat.
    Molts ben descrit del començament al final, que no és un final terrorífic! Gràcies
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293785 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!