Líder d'audiència

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

Líder d’audiència

En Cinto, com a conseqüència d’una malaltia degenerativa que arrastrava feia temps, tenia certes limitacions físiques que li impedien seguir desenvolupant el seu ofici, que requeria un esforç físic considerable. Ateses les circumstàncies, era evident que havia de plantejar-se un canvi de feina. Però, per més que s’hi esforçava no veia cap sortida en funció del seu perfil laboral. Se sentia limitat.
En el currículum personal com a demandant d’ocupació, a més de la seva trajectòria professional, va destacar el seu interès en el camp de la comunicació, i aportà el certificat —per cert, amb molt bona nota— d’un curs radiofònic que havia fet de més jove. En pocs dies va rebre una oferta de treball d’una emissora de ràdio de la comarca. La va acceptar encantat. Com a locutor, havia de conduir un programa en directe que tractava sobre l’autoestima i de com fer front a les adversitats de la vida, en què intervenien professionals de renom especialitzats i els oients podien formular consultes. La seva destresa i sensibilitat a l’hora de conduir els debats i tractar els temes va fer que al cap de poc el programa esdevingués líder d’audiència.
“Fixant la mirada en el nostre futur i benestar, en lloc d’estancar-nos en el passat i en allò que ens fa dependents i ens limita, hem de centrar-nos en la recerca d’alternatives per aconseguir els nostres somnis i objectius”, remarcà en Cinto quan el director de la cadena radiofònica, tot fent-li una entrevista, elogiava la seva feina com a líder i ressaltava el seu do especial per a la comunicació. “En molts casos —afegí en Cinto— l´únic que ens limita i ens fa dependents som nosaltres mateixos”. “Una veritat com un temple”, li contestà el director.

Pseudònim: Salina

Comentaris

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!