L'heurístic

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
L’heurístic

Quina hora passem?

Va mirar el rellotge de la paret de l’oficina. Després, es va girar cap al seu company per comprovar el bon angle de visió que en tenia. Resignat, va contestar.

Tres quarts i cinc de nou.

Hauríem de tocar el dos.

No tinguis pressa.

Saps? No acabo d’entendre com és que dus un rellotge de butxaca a aquestes alçades, si ni te’l mires.

T'ho he explicat mil cops. És heretat, un rellotge solar suís de col·leccionista.

Mira, com vulguis. D’acord amb això del valor sentimental. Però llavors, per quins setze ous el portes si està espatllat? 

Tornem-hi. Es va aturar el dia que el vaig rebre. És estrany però té sentit, almenys per mi en té.

Vius al segle XXI, ets programador i escrius algoritmes aleatoris capaços de reproduir les excepcions del comportament humà en intel·ligències artificials. Però no tens cap intenció de fer-lo arreglar. Et falta un bull!

És simbòlic.

El seu company va esbufegar i es va tapar la cara, desesperat. Entre els dits, es va mirar de nou el rellotge digital de la paret.

I per si fos poc, li acabem de regalar cinc minuts més a l'empresa. Merda!

Va etzibar un cop de puny a la taula. En aquell precís instant tot és va apagar i l’habitació va quedar en la penombra dels llums d’emergència. L’aigua antiincendis va començar a brollar del sostre.

I ara què més?

Amb un grinyol metàl·lic, les portes automàtiques es van bloquejar, segellant l’edifici.

Ja està, ara sí que no hi arribem!

Aquesta vegada no va contestar. Feia una ganyota d’estupefacció. Les agulles del rellotge suís s’havien tornat a posar en marxa.  

El vint de maig de l’any 2055, a tres quarts i cinc de nou del vespre, es va produir una onada electromagnètica, provocada per una gegantina erupció solar. Cinc minuts més tard, tots els sistemes electrònics i de comunicacions del planeta es van aturar. A les nou en punt, a l’estació central, es produïa el pitjor accident ferroviari de la història del país. El recompte de víctimes va ser de 2053.

Pseudònim:
Kompdo

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293785 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!