L'espantada

Un relat de: Homo insciens
Estava visiblement alterada, caminava amunt i avall intentant contenir la veu per no agreujar l’afonia mentre li feia un no taxatiu amb gestos. En Giovanni, el seu espòs, tenia al telèfon al director de la producció, però no donava el braç a tòrcer, “Ningú pot substituir a la Callas”, exclamava esverat un cop i un altre. La Maria es negava a acudir a l’Òpera de Roma amb la veu malmesa, però l’esdeveniment, en honor al president d’Itàlia, la feia inexcusable.

Resignada, accedí finalment a complir amb el seu compromís. Descansà la veu tant com pogué les poques hores que li quedaven abans de l’actuació. Es prengué tota mena de beuratges per hidratar i lubricar les cordes vocals i arribada l’hora sortí, com a Norma a l’escenari, bolcada, com sempre, al seu públic.

Casta viva, tants cops com l’havia interpretat, i aquest cop, tal com havia predit, se li resistí. En caure el teló després del primer acte, els assistents, decebuts, mostraren a la soprano el seu descontentament amb retrets i escridassades.

La Callas, enfadada per la incomprensió del públic i avergonyida per la mala actuació, deixà una nota de disculpa al seu camerino i s’escapolí per la porta del darrere, deixant plantat, un teatre ple de gom a gom. Mentre corria carreró avall de la mà d’en Giovanni, es lamentava amb llàgrimes als ulls del preu de ser una diva.

Comentaris

  • Quan la veu no respon[Ofensiu]
    Prou bé | 05-07-2021

    Terrible ha de ser no poder fallar mai! Ho expliques molt bé! Amb total cordialitat

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Homo insciens

40 Relats

198 Comentaris

10733 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Homo insciensSóc l'Homo insciens (home ignorant), en contraposició al terme homo sapiens (home savi).

Així em sento, ignorant, davant les lletres. Per sort, sóc també prou ignorant com per atrevir-me a escriure igualment, així m’ho demana un no sé què dintre meu.

En aquesta pàgina escric amb el propòsit, evidentment, que em llegiu, però també, que m’aporteu, si us bé de gust, les vostres opinions sinceres i crítiques constructives (aquí és important lo de constructiu...) per tal d’aprendre i millorar en aquesta faceta meva latent.

El meu email:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància


I així, estirant, estirant, vaig aprenent...