L'entrevista

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Primera entrevista de feina. En Blai se n'assabenta que la cap de personal és una dona. Cap problema, sol tenir èxit entre les dones. El càrrec és seu.
Li aconsellen vestir amb elegància i opta per una estètica tradicional d'executiu. El problema és que al setembre encara fa calor i comença a suar.
El rep la Linda Vallirana, d'uns quaranta cinc anys ben portats, pel-roja, mirada penetrant i somriure irònic.
—Senyor Llompart! Tregui's l'americana, si es plau. O seré jo qui comenci a suar.
—Perdoni... És que...
—Fa molta calor, senyor Llompart.
—Sí, té raó.
—Bé. Quin és el motiu pel qual ha escollit la nostra empresa?
—He acabat la universitat i...
—Té parella?
—Eeh... Surto amb una noia...
— Blai... No et sap greu que et tutegi? Fora corbata! No sé com la pots suportar... Descorda't la camisa, home!
Es recolza a la taula davant d'ell. Pren el currículum, se'l mira i observa al noi.
—La foto no et fa justícia. Ets millor en persona.
No sap que contestar. Remuga un “gràcies” gairebé inaudible.
—T'he de dir una mala notícia. El lloc de community manager ja està ocupat. Però... Aquesta es una empresa d'audiovisuals: cinema, televisió i publicitat. És possible que encaixis en algun dels nostres projectes. Aixeca't.
La Linda li acaba de descordar les botons de la camisa.
—Què fa? —pregunta ell, astorat.
—Res, només comprovo si tens aptituds.
El treu la camisa. Li passa un dit des del coll fins el melic. Arriba al cinturó.
—Prou!
—Noi! Vols treballar, sí o no? Penses que amb un títol tindràs les portes obertes. Doncs ho sento, no va així la cosa. A veure?... Fora roba, sobre tot els mitjons. No hi ha res més poc sexual que un home despullat amb mitjons.
Queda amb calçotets estampats.
La Linda riu. Li acaricia el pit, l'estomac, el ventre... Li planta la mà sobre els calçotets, just als testicles. Torça el gest.
—Uuui! Això no funciona. No seràs marieta?
—Marieta jo? No, és clar que no. Els nervis...!
Ella somriu. Una petita venjança per tantes entrevistes que va patir de joveneta.

Pseudònim: Estefania

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!