L'art no cotitza en borsa

Un relat de: Carme_
Quan he d'acompanyar el meu home a un dels seus tediosos sopars de feina, m’ho prenc amb resignació. “Només ho fan una vegada al mes i he de quedar bé amb els socis”, em diu. “Ja veuràs com aviat m’ascendiran”. Aquella nit va començar tan avorrida com totes les anteriors. No es pot negar que el restaurant i els seus plats eren de luxe, però les converses seguien sempre el mateix patró: lleis i sentències, judicis i advocats. Llavors, l’inesperat. Es va aturar la música suau que sonava de fons i va arribar-nos el so d’un instrument de corda. De seguida em vaig girar per veure d’on venia i, a l’extrem de la sala, una dona força jove tocava el violí. Quina expressivitat! Les notes quedaven com suspeses a l’aire. Amb exquisida suavitat inundaven la sala, les nostres oïdes i la nostra ànima. Crec que no vaig ser l’única que va parar de menjar per només escoltar-la. Després van seguir peces de gran velocitat, amb una digitació impecable. Aquella noia tenia un do. La vetllada va canviar radicalment, vaig quedar embadalida davant del seu art. Sublim.

Ahir em van encarregar l’organització d’unes conferències que ocuparan tot un dia. Han d’incloure un dinar informal a base de canapès per afavorir la interacció entre els participants. Em va venir al cap la idea de comptar amb el bell acompanyament del darrer sopar del bufet i pensava preguntar al restaurant com contactar amb la música. Però al final no va fer falta perquè, a la tarda, la virtuosa violinista va trucar a la porta de casa per entregar-me la darrera compra feta per internet.

Comentaris

  • ah, el violí[Ofensiu]
    Carles Linares | 21-11-2021 | Valoració: 9

    molt bé, m#ha recordat una història personal. Erem, uns companys, a Irlanda, fa...molt anys, en un pub d'un barri pobre d'una ciutat irlandesa on no n'hi havia res a veure. El pub era brut, amb cadires en mal estat... Era quasi en Dickens, quan van entrar dues persones, una dona i un home, d'edat idefinida. L'home es va posar a tocar un violí i la dona va comencar a cantar... i en fi de compte, va ser la nt més bella, més emocionant de tot el viatge... i ens hi vam quedar hores més que planejat i... ben beguts ;-)

  • Amor a l'art[Ofensiu]
    Prou bé | 21-11-2021

    Encara que no cotitzi ens fa viure moments extraordinaris. Tant com el relat! Ben descrit amb prosa àgil que desperta interès i amb un final...!
    AMB total cordialitat

  • és una llàstima.[Ofensiu]
    Atlantis | 21-11-2021

    Ja passen aquestes i és una llàstima: gent amb talent que no és reconeguda.
    Ben escrit el relat.

  • Excel.lent i relaxant i ben escrit relat[Ofensiu]
    unicorn_blanc_del_bosc | 21-11-2021 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el teu relat; només (o més aviat diria que també) és la meva opinió, però ho és, la meva opinió, Carme_ .

    És un relat agradable i ben fet, que s'entén bé, i que sap transmetre emocions (a vegades, fins i tot jo NO sé transmetre prou emocions al lector o a certs lectors).

    A vegades la música té molt de poder, i alguns cops és agradable escoltar-la en viu més que no pas en gravació. Estic d'acord en aquest punt.

    Pobra dona, mig obligada pel seu home a anar a un sopar on ells parlen dels seus temes. A mi m'ha passat (en el meu cas, amb el rol, no amb les lleis) i ser marginat d'aquesta manera no és divertit. I tu ho has sabut relatar molt bé en el teu relat. Felicitats.

    Crec que t'hauria de llegir més, ho crec sincerament. Et guardaré als meus preferits.

    Que passis un bon dia.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Carme_

64 Relats

215 Comentaris

39052 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
M.Carme Marí

Twitter: @carme_tuit / @PetitesHstories

Blog Petites Històries: http://petiteshistories.wordpress.com

Canal YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCEgOFs-D51izvxeP29Ccq0g