L'ajuda necessària

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
L’AJUDA NECESSÀRIA

Quan li van donar l'alta hospitalària després de l’ accident, la Marta va decidir comprar un robot. Necessitava ajuda ara que li costava moure's.
En una pàgina d'articles de segona mà va trobar una ganga i en un parell de dies el venedor li va enviar a casa.
Aviat va comprovar l'eficàcia de la decisió. Podia portar-li un got d'aigua, fer un cafè, netejar, gestionar els electrodomèstics, planificar i elaborar àpats, preparar la llista de la compra... A vegades anava més enllà i s'avançava a les seves necessitats captant informació de les recerques a l'ordinador o de les converses telefòniques, com el dia que tenia una lleu raspera i va incloure a la llista caramels mentolats. Realment li van anar bé.
A poc a poc es va acostumar a aquestes petites iniciatives que li feien la vida més fàcil, com quan a la llista van aparèixer preservatius perquè el robot va captar una conversa en que la Marta quedava amb un amic per sopar i havia deduit que hi hauria tema.
Quan ja estava més recuperada de l’accident, va rebre un correu d'una agència dient que havien trobat un perfil compatible amb ella i que podien concertar una primera trobada.
Sorpresa, va comprovar que el robot l'havia registrat a una pàgina per trobar parella. La iniciativa la va trobar un pèl excessiva, però avorrida com estava d’estar a casa, va seguir el joc i acordà una data.
D'aquella trobada va sorgir una relació i en uns mesos el Marc es va instal·lar al pis.
El robot s'havia fet del tot imprescindible per la Marta. Li suggeria botigues, estils de roba, lectures... ara vestia més clàssica i llegia novel·les romàntiques, que abans odiava.
Quan de la llista de la compra suggerida van desaparèixer els preservatius, van decidir que ja era el moment de ser pares. D'allò feia un any i ara l'Aleix estava a punt de néixer.
La sorpresa se la va endur ahir quan, remenant papers a casa, va obrir una carpeta del Marc i astorada, va trobar la factura original de la compra del robot emesa dos mesos abans de l'accident.


Pseudònim: Sister 4

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!