La sospita

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
La trobaren estesa al costat del cos del delicte i el comissari no s'empassava la pèrdua de memòria. La sospitosa Laura Miralles afirmava que estava trucant la porta de la casa de la seva alumna Paquita Vinuesa, volia saber perquè els seus pares no anaven mai a les reunions del col·legi... I de cop, es desperta a l'hospital.
Els metges comprovaren que no tenia cap trauma físic important, una forta impressió podria ser la causa de l'amnèsia. Li van donar l'alta.
En arribar a casa seva, entra a la cuina. Quan veu la brillantor del ganivets, se li obre com una finestra en la ment...
...
A la sala d'interrogatoris, la Laura s'explica:
La Paquita en persona m'obre. Està canviada, molt canviada. No sembla la innocent nena de deu anys.
—Bona nit, senyoreta Laura... No em reconeix?
No és l'aspecte... És la veu que sona diferent... És com la de la seva mare quan parlava amb ella per telèfon.
Em condueix a la cuina. No hi ha ningú. Em mira amb un somriure malèvol. Obre la nevera gairebé buida i agafa un ganivet.
—Aquest és mon pare. —Senyala un bocí de carn—. I aquesta és la mare —diu, al temps que mostra uns petits fragments, també de carn.
Quedo paralitzada mirant el llustre de la fulla del ganivet. La Paquita acaba la presentació.
—Mama, papa, aquesta és la senyoreta Laura. Us agradarà. Ella em nodrirà quan vosaltres marxeu del tot.
Vull fugir!
—On va senyoreta? No em voldrà abandonar?
Intento sortir, no em deixa, ens barallem, em vol clavar el ganivet, però li prenc... Sóc jo qui l'apunyalo sense pietat!
«Massa increïble per ser mentida. Ningú s'inventaria res igual» —pensa el comissari.
Les proves reafirmen la versió de la senyoreta Laura Miralles. Gràcies al luminol, detecten sang per tota la casa compatible amb la mort violenta del matrimoni. I el forense troba restes de carn humana semi-digerida en l'estómac d'aquella criatura.
—Reconec que em vaig equivocar, senyoreta Miralles —es disculpa el comissari—. Indubtablement vostè va actuar en defensa pròpia.

Pseudònim; Estefania

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!