La sort

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
La sort

Hi ha una vegada un jove anomenat Alex que sempre havia tingut mala sort. Es trencava el braç amb freqüència, li anava malament en les proves i sempre semblava trobar-se en el lloc equivocat en el moment equivocat. L'Aleix estava cansat de la seva mala sort i es va preguntar si hi havia alguna manera de canviar les coses.

Un dimarts tretze, mentre caminava pel bosc, l'Aleix va trobar una petita llavor que brillava com una pedra preciosa. La va agafar i va notar com la seva mala sort semblava desaparèixer. Va guanyar la loteria, va trobar un treball meravellós i es va enamorar d'una persona increïble. La llavor semblava haver-li portat una sort increïble.

Però després de setmanes de bonança, l'Aleix va començar a adonar-se que la seva sort havia començat a canviar. Va deixar el treball que li agradava per un altre que li semblava més emocionant, però resulta que no era el que esperava. També va veure com la seva relació amb la seva parella es deteriorava. L'Aleix es va adonar que la seva sort havia començat a ser una mala sort disfressada.

Un dimarts tretze, va tornar al bosc per buscar la llavor i no la va trobar. Investigant va descobrir que era la llavor d'un arbust de la sort, que només floreix cada 100 anys i que només durava una setmana. La llavor havia donat a l'Aleix una gran sort durant una setmana, però havia acabat i ara havia estat substituïda per una mala sort.

Alex va entendre que la sort era un cicle, que no podia mantenir-se per sempre, i que la clau per trobar la veritable sort era acceptar tant els bons moments com els dolents. Va aprendre que era millor enfocar-se en ser feliç, independentment de la sort que li arribés.

A partir d'aquell dia, Alex va deixar d'obsessionar-se amb la seva sort i va centrar-se en viure el seu dia a dia amb feliç i amb gràcia. Va descobrir que la veritable sort no era una cosa que es trobava, sino una actitud que es cultivava.



Pseudònim:
Aureli

Comentaris

  • Sort d'anar i tornar[Ofensiu]
    Prou bé | 03-05-2023

    Un relat distret però per poc que hi aprofundeixes, amb molt contingut. Ben explicat
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293785 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!