La síndrome de Mlocotse

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
LA SÍNDROME DE MLOCOTSE

Vaig conèixer a la Beth durant l’assalt al banc central. Ella vestia una brusa blanca i una faldilla grisa. Jo, una granota blava i una mitja de color carn que em tapava la cara com un passamuntanyes, però amb el nas més aixafat.
—Quieta! Mans enlaire! —vaig cridar apuntant-la amb l’arma —. Com et dius?
—Elisabeth, però pots dir-me Beth.
Una frase normal i corrent, oi? Doncs no, estimat lector. La Beth té tanta dinamita a la gola que m’hauria fet explotar el cervell encara que m’hagués recitat l’abecedari.
—D’acord, Beth —vaig dir passant al mode flirteig —. Quin és el teu color preferit?
—El blau.
—Una ciutat per a una escapada romàntica?
—Florència.
—La teva fantasia sexual?
—Mantenir un vis-a-vis amb un presidiari.
—No serà una trampa, oi?
—Et juro que és veritat.
—Doncs ja pots trucar a la policia, reina, perquè penso fer realitat tots els teus somnis.
En menys d’un minut estàvem rodejats. Els altres atracadors no entenien res. Un hostatge va assenyalar-me amb un dit acusador. Els meus companys s’ho van prendre fatal, però quan els vaig explicar que ens havia delatat per amor, ho van entendre perfectament. Vam alliberar al repel·lent insensible, que m’havia acusat tan injustament, a canvi d’un parell d’ampolles de xampany i mitja dotzena de pits de plàstic. Un cop celebrat el comiat de solter, vam sortir del banc ballant la conga i vam pujar al furgó policial sense que ningú ens ho hagués de demanar.
D’aleshores ençà estic allotjat al mòdul A de Can Brians. De la Beth encara no n’he sabut res, però m’ho prenc com part del joc. El que és bo es fa esperar, i la Beth és la millor. Així que suposo que encara trigarà. Tampoc és que jo tingui pressa. Disposa de set anys i un dia per venir-me a veure. Mentrestant, passo les hores afaitant-me, ensabonant-me els baixos, planxant-me els calçotets i escalfant la veu per tal de no desafinar quan, arribat el gran moment del vis-a-vis, li canti All night long de Lionel Richie a cau d’orella mentre cardem com conills.


Pseudònim: Donka

Comentaris

  • Amb síndrome, O sense...[Ofensiu]
    Prou bé | 05-02-2022

    Un relat genial, imaginatiu, divertit i d'estil bastant sofisticat. (He trobat)
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

294231 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!