La pel·lícula de guerra que van fer a la tele.

Un relat de: Adolf Izquierdo Borràs
Cada cop que hi penso, se'm revolta l'ànima!... Voldria que no hagués passat mai, allò!... Quina garrotada!...

No tenia ni dotze anys. Aquella tarda, la meitat dels companys del poble s'havien convertit en enemics.

Pedra, paper, tisora...

...de la mateixa manera que vam fer dos equips de futbol aquell matí, ara faríem dos escamots de guerra, cadascun d'un bàndol diferent. Uns serien aliats, i els altres alemanys.

Vam començar corrent amunt i avall, per tots els racons i amagatalls del poble. Al principi, fèiem veure que tiràvem trets, fent sorolls amb la boca (txuc, txuc... pam, pam). A mesura que avançava el joc, hi vam anar ficant més entusiasme. De les empentes, vam passar a donar-nos algun cop i, fins i tot, algú va començar a tirar pedres...

Em cau molt bé el Joan... cau bé a tothom... és un bon jan... però, aquell
dia… era al bàndol contrari...

Dins un portal, darrere unes macetes prou grans per a amagar-m'hi, acompanyat d'un bastó que feia de fusell, estava esperant el moment d'actuar... quan, un "enemic" va passar descuidadament pel meu davant...

No m'ho vaig pensar dos cops! En compliment del meu deure de defensar la "Pàtria", vaig agafar el bastó i el vaig descarregar amb totes les meves forces damunt l'esquena del pobre Joan!

Adolf Izquierdo Borràs, febrer de 2023

Comentaris

  • Bons i dolents[Ofensiu]
    Cesca | 24-02-2023 | Valoració: 9

    No és que hagi canviat gaire (videojocs, pel·lícules, guerres...) en tot conflicte hi segueixen havent dos bàndols, bons (molt bons) i dolents (molt dolents) sense profunditzar gaire en qui són uns i altres.
    Tens tota la raó quan dius que caldria una reflexió adulta davant de tanta informació com reben els més joves, però veient com va tot, no sé si aquesta visió adulta és gaire esperançadora.
    Molt bon relat!

  • L'horror d'una guerra.[Ofensiu]

    A certes edats, potser no és bo veure segons quines pel·lícules. No, sense un debat posterior, amb adults, que ajudi a entendre l'horror de la guerra. El pobre Joan va rebre una bona bastonada d'un bon amic, perquè ningú els va saber fer reflexionar sobre la realitat aterridora d'un conflicte bèl·lic! Estic segur que, ben alliçonats, haurien triat qualsevol altre joc aquella tarda.

  • Batalletes[Ofensiu]
    Prou bé | 17-02-2023

    De nens que a vegades arribaven a situacions ben perilloses!
    Bon relat que, a mi, m'ha dibuixat la pèrdua de la innocència.
    Amb total cordialitat